قمار از پیش باخته ترامپ !
خبرگزاری آسوشیتدپرس به تازگی خبری را منتشر کرده که با بازتاب های گسترده رو به رو شده است. این خبرگزاری به نقل از دو منبع آگاه آمریکایی مدعی شده که ترامپ در جریان سفر هفته آتی خود به عربستان سعودی قصد دارد اعلام کند که از این بعد آمریکا به جای نام خلیج فارس از عنوان جعلی خلیج عربی استفاده خواهد کرد. هر چند ساعاتی پیش برخی کانال ها و رسانههای فارسی زبان مدعی شدند که ویتکاف و پسر ترامپ خبر مربوط به تصمیم ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس را تکذیب کرده و آنرا رد کرده اند اما چنین خبری در رطانه های آمریکتیی وحود ندارد.
ترامپ پیشتر نیز در سال 2017 و در دولت اول خود، از عنوان جعلی مذکور استفاده کرده بود و حسن روحانی رئیس جمهور وقت کشورمان تاکید کرد که وی باید جغرافیا بخواند. رئیس جمهور آمریکا در ابتدای دولت جدید خود در اقدامی مشابه، نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر داده است. با این همه، تنها اندکی پس از انتشار خبر مذکور در مورد خلیج فارس، مقام های مختلف کشورمان از جمله سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در موضع گیری های مختلف خود این مساله را مضحک توصیف کرده و از آن انتقاد کردند.
وزیر امور خارجه در توئیتی نوشته است: "شایعات مضحکی که در مورد نام خلیج فارس وجود دارد چیزی بیش از یک کارزار دروغ پراکنی توسط افراد همیشه جنگ طلب برای خشمگین کردن ایرانیان در سراسر جهان و تحریک آن ها نیسن". وی در ادامه اضافه کرده: "مطمئنم که رئیس جمهور آمریکا می داند نام خلیج فارس قرن ها قدمت دارد و توسطه همه نقشه نگاران و نهادهای بین المللی به رسمیت شناحته شده است و حتی همین اواخر در دهه 1960 توسط همه رهبران منطقه در مکاتبات رسمیسشان استفاده می شد".
وی خاطر نشان کرده که "هرگونه اقدام کوتهبینانه در این زمینه هیچ اعتبار قانونی یا جغرافیایی نخواهد داشت، جز اینکه خشم همه ایرانیان از هر قشر و عقیده سیاسی در ایران و ایالات متحده و سراسر جهان را به دنبال خواهد داشت". با این همه، یک سوال مهم سر جای خود است: پشت پرده تصمیم احتمالی ترامپ برای طرح جنجالیاش در مورد تحریف نام خلیج فارس چیست؟ در این رابطه، 3 موضوع جای طرح دارد.
اول اینکه ترامپ از این رهگذر به زعم خودش سعی دارد یک پاس گل به دول عربی منطقه بدهد و آن ها را مجاب به سرمایه گذاری در خاک آمریکا کند. چیزی که ترامپ به شدت به آن نیاز دارد و اگر دولت های عربی حاشیه خلیج فارس سرمایه های نفتی خود را در آمریکا سرمایهگذاری کنند، ترامپ تا حدی می تواند در حوزه اقتصادیِ کشورش دستاوردسازی داشته باشد و از این رهگذر، منتفدان خود را ساکت کند. موضوعی که اکنون یک چالش بزرگ برای ترامپ است.
نکته دوم اینکه ترامپ اخیرا در مصاحبه عجیبی مدعی شده که وی نه فقط آمریکا را رهبری می کند بلکه در حال رهبری جهان است! اساسا همین توهم است که ترامپ را به این سمت هدایت کرده که نامهای دیرینه و قدمتدار مناطق مختلف در جهان را تغییر دهد و سعی کند خود را رئیس دنیا معرفی کند. ترامپ به نحوی در کرسی ریاست جمهوری آمریکا رفتار می کند که انگار تمام جهان باید فدای آمریکا شوند تا این کشور در اوج عزت و قدرت باشد.
این در حالی است که این توهم ترامپ حتی صدای خود آمریکایی ها و مخصوصا تحلیلگران این کشور را درآورده و همانطور که نشریه آمریکایی هیل به تازگی هشدار داده، توهمات ترامپ در حال هدایت آمریکا به سمت قهقراست. از این رو، جنجال جدیدی که در مورد اراده ترامپ با محوریت نسبت دادن یک نام جعلی به خلیج فارس عنوان می شود تا حدی نیز ریشه در این موضوع دارد.
و در نهایت سوم اینکه ترامپ احتمالا با جنجال مذکور سعی دارد تا موضع منطقه ای ایران را تضعیف کند. در واقع هم به ایران حمله نرمی کرده باشد و هم اعراب را در دستورکارهای ضدایرانی خود ادغام کند. این در حالی است که از همان زمان مطرح شدن خبر طرح احتمالی ترامپ در مورد خلیج فارس در جریان سفرش به منطقه، ایرانیان از سراسر دنیا با هر تفکر و عقیده دینی و سیاسی، یک صدا ترامپ را محکوم کردند. موضوعی که یادآور این ضربالمثل قدیمی است که می گوید "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد".
از این رو، بلیط ترامپ در مورد ماجراجویی جدیدش علیه ایران، از همین حالا قماری سوخته است! اکنون افکار عمومی در ایران و جهان به خوبی می فهمند که وقتی ترامپ حرف از دغدغه هایش برای مردم ایران می زند، تا چه حد فریبکار است و دروغ سر هم می کند.