نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: مسئولی که در اوج مشکلات مردم به سفر چند میلیاردی میرود، دلش برای مردم میسوزد؟/ ایران به جز ساخت بمب اتم، هیچ راه دیگری ندارد
مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «قدرتنمایی جدید ایران در آفریقا» بیان کردند که تعدادی از آنها را میخوانیم:
* این تجهیزات رایگان در اختیار اونها قرار نگرفته. مطمئن باشید ایران اون پهباد ها رو به سودان فروخته این که میگن این یک پیروزی و نفوذ ایران در افریقاست بدلیل قیمت پایینتر این پهبادها نسبت به پهباد های امریکایی و غیره است.
* در سودان تکنولوژی های جدید ایران هم بعنوان بازاری برای فروش و شناساندن کارایی ان به کشورها و هم کمک به یکی از متحدان استفاده میشه.
* برخی نمیفهمیدند، متحدان منطقهای برای امنیت کشورما چقدر ارزشمند و حیاتی است، این حرفها را نمیزدید. آمریکا از ۱۰هزار کیلومتر آنطرفتر دهها پایگاه در اطراف ما و در کشورهای متحد خودش ایجاد کرده. و اگر روزی ما ضعیف باشیم یا متحدان منطقهای نداشته باشیم، لحظهای برای حمله به ما درنگ نخواهند کرد.
* این امنيتي که در این منطقه پر از تنش داریم، نتیجه قدرت نظامی ایران است الحمدالله تمام قطعات و تکنولوژی پهبادها داخلی است ، و به آن افتخار میکنیم.
* بچسب به آبادانی این کشور به سودان چیکار دارین آخه.
* دفاع از کشور و تولید قدرت هزینه داره و همه وظیفه داریم این هزینه چه مالی و چه جانی پرداخت کنیم و الا تو سری خور قدرتها میمونیم مثل عربستان، امارات ،کره جنوبی ،و حتی ژاپن و آلمان.
* خداکند دیپلماسی ایران هم کارکند تا صلح وتفاهم در سودان حاکم شود. یک زمانی سودان بزرگترین کشور اسلامی بود که دخالت آمریکا وصهیونیست آن راتجزیه کرد. اکنون سودان یکپارچه مسلمان است..
* تا نفوذ نداشته باشیم قدرت نداریم ،به راحتی لحمان میکنند ما از سالها قبل در سودان نفوذ داشتیم ولی عمر البشیر خائن به ما خیانت کرد ،و به ائتلاف عربی ضد حوثی ها پیوست دیدیم چگونه کودتا و به هلاکت رسید ،از طرفی یکی از عوامل اقتصادی وثروت آفرینی نفوذ است و اینو تمام دنیا میداند.
* افراد نادانی که میگفتن لبنان و فلسطین به ماربطی نداره و ساده لوح بودن حالا بیان تهدیدهای هر روزه ترامپ واسرائیل را تحویل بگیرند، دشمن خیالش از دوروبرش راحت بشه اولین هدفش نابودی کشورت هست،، گرچه عقل شماها نمیرسه ولی راست گفتن که دشمن را باید از دور دید.
* اگر کسی کمترین سررشته ای از علوم سیاسی داشته باشد متوجه میشود این یک پیروزی بزرگ برای ایران است ارزش داشتن تنگه هرمز و خلیجفارس و باب المندب و دریای احمر چقدر است.
******
یادداشت «برای این ناترازی ها هم فکری کنید !» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:
* امثال دبیری ها، مثالهایی از مسئولان بی درد و بیان کننده فاصله عمیق بین مردم و مسولان هستند. در کشوری که 70% مردم زیر خط فقر زندگی می کنند، معاون رییس جمهور به اتفاق خانواده چند ده هزار دلار برای سفر لاکچری قطب جنوب در ایام تعطیلات عید هزینه می کند! در جوابیه بعد از برکناری خود هم هنوز از رفتن به چنین سفری دفاع می کند!
* شهرام دبیری قبل از این سمت، رئیس شورای شهر تبریز بوده است. باید رفت تحقیق کرد که در آنجا چه کارهایی انجام داده است. ضمنا نامبرده صاحب همان بیمارستان خصوصی است که به جای داروی سرطان، آب مقطر به بیماران تزریق می شده.
* ایشون مگر اخیرا بعنوان رییس بیمارستان ولیعصر تبریز سر تزریق آب مقطر به بیماران سرطانی و فروختن داروهای آنها توسط پرسنل آن بیمارستان و پرونده در دست بررسی ،اصلا بصلاح بود به چنین شما مهمی منصوب شود ظاهراً برخی همشهری بازی و دوست بازی را بر منافع مردم ارجح میدانند.
* آقای پزشکیان شما که دایم از ناترازی حرف میزنید چرا از ناترازی عملکرد مدیرانتان صحبت نمیکنید آیا این هم به مذاکرات هسته ای مرتبط است است و اصلا به سو مدیریت مدیران ناکا ر آمد مربوط نیست؟ چرا به خود نمی آییم چرا و چرا همش سو مدیریت را فرافکنی به مطالب غیر مرتبط میکنیم و معاونان ما در قطب جنوب لابد دنبال حل مشکلات کشور هستند یا مشاهده پنگوئن ها ....چرا با وجود این معضل خشکسالی از کشورهای دیگر برای مهار سیلابها و بازگرداندن به چرخه استفاده نمیکنیم مسئولان مدعی که عمدتا مدیران بی بازده ی بودند که عدم عملکرد خود را ثابت کردهاند.
* سیاستمدار در تراز جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی نباید اینطور زندگی کنه. برن دنبال تجارت و طبابتشون چیکار به سیاست دارند؟
* حضرت علی (ع) سفارش بسیار زیادی به ساده زیستی مخصوصا ساده زیستی مسئولان داشته اند. کسی که در اوج مشکلات مردم به مسافرت چند میلیاردی می رود به نظر شما دلش برای مردم می سوزد؟؟؟
* اکثریت مقامات جمهوری اسلامی هیچ اعتقادی به آرمانهای انقلاب و حتی دستورات رهبری ندارند. بطور مثال رهبری چندین ساله از حمایت و سرمایه گذاری در تولید میگن که مصداق عینیش میشه حمایت از سهامداران خرد در بورس و جلب سرمایه های مردم جهت سرمایه گذاری در شرکتهای تولیدی. اما در عمل کاری که مسئولین کردند به خاک سیاه نشاندن سهامدران خرد و فراری دادن اونها از سرمایه گذاری و سهامداری شرکتهای تولیدی است.
* کسی که مدیره قاعدتا باید حقئق کارمندی بگیره و با حقوق کارمندی خرج این سفرها در نمیاد پس باید درآمدی از منشا خارج از کارمندی داشته باشه که اولا باید شفاف بشه و دوما نباید شغل دولتیش باعث افزایش درآمد جانبیش بشه ! در ضمن کشوری که با رشد منفی اقتصادی مواجه هست عموم مردم فقیر میشن در این شرایط اگه کسی پولدار میشه قطعا از راه سالم نیست و با دلالی و... بوده سوما مردم که نگفتند ساده زیست باشید خود مسئولان ادعا دارن خدمتگذارن و ساده زیست-اگر اینطور نبود چرا به دروغ همین فرد تکذیبیه صادر کرد !
* وقتی مطالب این مقاله و نظرات مردم میبینم متوجه میشم که طرفداران یک فرد برای منافع اون فرد از دروغ گفتن ابایی ندارن و حتی وقتی دروغشون توسط رییس جمهور هم مشخص میشه نه تنها خجالت نمیکشن بلکه به شدت از فرد طرفداری هم می کنند از شفافیت بدشون میاد و نمیگن چرا این فرد با وجود درآمد میلیاردی تمایل به کارهای دولتی و حضور در شورای شهر داره ؟! چه انگیزه ای داره !؟ نمیگن چرا در بمارستانی که ایشون مدیره به دلیل کمشغله بالا در سایر کارها و عدم انجام دادن کار اصلی که اصل درآمدشون از این راهه یعنی طبابت، پرستار با مدرک جعلی استخدام و آب مقطر به جای داروی شیمی درمانی تزریق و مریض فوت میکنه و دریغ از یک عذرخواهی ! وقتی هم مردم اعتراض دارن و باعث واکنش رییس جمهور شدن میان مین تو کل دنیا همینه و از شفافیت و دروغگویی مسئولین که در همه ممالک پیشرفته خط قرمز کار دولتی است بدشون میاد! برای شناخت یک فرد باید نظرات اطرافیانش بررسی کرد !
* ثروت و پول مملکت دست کسانی است که هیچ اعتقادی به نظام و انقلاب ندارند. این نشان میدهد یک عده تو همین وضعیت اقتصادی پول خوبی درمیاورند و خوب هم خرج میکنن و در نهایت فحشش را به نظام میدهند.
******
یادداشت «درک وارونه از بازدارندگی هسته ای» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را میخوانید:
* اگر سلاح هسته ای بازدارندگی ایجاد می کرد، ایران هیچگاه به اسراییل و پاکستان موشک شلیک نمی کرد.
* برای اینکه توازن قدرت در منطقه برقرار شود یا اسرائیل باید خلع سلاح اتمی شود یا ایران باید به سلاح اتمی مجهز شود راه حل سومی وجود ندارد.
* سوالی که آقای لاریجانی باید پاسخ دهند: اگر خدای نکرده آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران با بمبهای سنگر شکن حمله و خسارات زیادی به بار بیاورد، در آن صورت ایران منابع مادی لازم و نیز تجهیزات مورد نیاز برای بازسازی تاسیسات هسته ای را از کجا تامین و چند سال طول می کشد تا آنها را در حد امروز برساند؟
* وقتی 20 سال کشور را بازیچه دشمنان می کنید در حالی که همان 15 سال قبل وقتی میدیدید دشمن دنبال بهانه هست و می زدید زیر مذاکرات خیانتی اینقدر کشور با مشکلات روبرو نبود ولی مشکل این هست همچنان در آن مسیر 20 ساله هستید و آخرش هم بمب اتم ساخته می شود چیزی که ایران اصلا دنبالش نبود.
* سیاست اشتباه همین بود که تاسیسات هسته ای ساختیم اما بمب نساختیم اگر بمب اتم داشته داشتیم هیچ کشوری قدرت تهدید ایران را نداشت و فشارها کاهش می یافت.
* دنیا دنیای زور است اگر با نظم آنها هماهنگ نشوی و قدرت نداشته باشی سگ های جنایتکار جنگی خود را رها میکنند تا سلاخی کنند و اگر زور سگ های جنایتکار شأن نرسد خودشان وارد عمل می شوند و تا جا دارد با ترفند و فریب سعی میکنند پتانسیل های دفاعی و فرصت رای شما را از چنگالتان خارج و بعد حمله کنند ..نظیر اورانیوم های غنی سازی شده که پتانسیل گریز هسته ای را فراهم میکنند و با حمله نظامی اطمینانی بر نابودی و سلب فرصت گریز هسته ای نیست ... اما نباید فریب خورد و خلع سلاح شد.
* وقتی بمب ده تنی در کشور بیفتد نمی پرسد که از حکومت رضایتمندی داری یا نه؟ پس چرا یک عده پز عدم رضایتشون از حکومت را می دهند ؟
* این مطلب بیانگر عدم آشنایی نگارنده با الزامات روابط بینالملل و الفبای اقتصاد است. اولا که بمب اتم، به هیچ وجه ضامن حفظ ارزش پول ملی نیست. دلیل؟ کره شمالی. دوما عراقِ صدام هم بسیار مجهز بود و هم تسلیحات شیمیایی در اختیار داشت اما با یک حمله امریکا از پا درآمد. کما اینکه شوروی هم نتوانست با بمب اتم از فروپاشی جلوگیری کند.
* ایران بجز ساخت بمب اتم هیچ راه دیگری ندارد. دیر یا زود این را می فهمد.
* واقعیت این است که ۲۰ سال مذاکره با آژانس و هیأت های غربی (اروپایی و آمریکایی) و سفرهای مکرر دبیرکل آژانس به تهران، دیگر به یک چرخه معیوب، فرساینده و بی حاصل تبدیل شده است. اگر هدف ایران از مذاکرات هسته ای و این فرآیند طولانی خرید زمان بوده، آیا ۲۰ سال وقت مصروف مدت زمان کمی بوده است؟! دستاورد ما در این ۲۰ سال از خرید زمان چه بوده است؟ آیا حریفان و دشمنان، وضعیت بینابینی آستانه ای ایران را پذیرفته اند؟ اگر پذیرفته بودند که امروز ما با بالاترین سطح از تهدید خارجی مواجه نبودیم. و اگر قصد ایران واقعا ساخت بمب اتمی نیست (طبق فتوا)، جمهوری اسلامی دارد در اینمدت طولانی هزینه های چه چیزی را می پردازد؟ و چرا هزینه های یک وضعیت مبهم را بر مردم و کشور تحمیل می کند؟ آیا هزینهٔ آستانه ای شدن و ساخت رادیو داروها را؟!!! این به بلاهت نزدیکتر است.