روایت مشاور وزیر کشور ازحضور ۲ هزار پزشک افغان در ایران!

روایت مشاور وزیر کشور ازحضور ۲ هزار پزشک افغان در ایران!

به گزارش خبرآنلاین، در ادامه بخشی از این گفت و گو را بخوانید؛








* بین جمعیت افغانی که وارد ایران شده اند، استاد دانشگاه و پزشک و مهندس و معلم هم بوده اند. خیلی از این‌ها را می‌بینیم که در کارهای خدماتی هستند. مثلا فرد استاد دانشگاه است و الان سرایدار است. راهی برای این که در جای خودشان استفاده شوند وجود دارد؟ مثلا {اساتید} به دانشجوهای افغان آموزش دهند یا پزشک هایشان در اردوگاه‌ها برای خودشان استفاده شود. آیا تدبیری برای این کار چیده شده است؟

حتما، بسیاری از این‌ها در بخش‌های مختلفی در موسسات علمی کار می‌کنند. حتی تا چند سال پیش نظام پزشکی ما هیچ برنامه ای برای پزشکانشان نداشت. چون به عنوان واقعیتی که می‌خواهند در کنار ما زندگی کنند قبول نکرده بودیم. تصور می‌کردیم که شرایط مساعد خواهد شد و برگردند. خودشان هم علاقمند بودند که اگر شرایط مساعد شود برگردند. ولی الان نزدیک به دو هزار پزشک افغانستانی در داخل کشور داریم که ۷۰۰ پزشک متخصص و فوق تخصص هستند.

برخی استاد دانشگاه هستند که در قراردادهایی که با دانشگاه‌های مختلف دارند از آن‌ها استفاده می‌شود. اگرچه می‌شود بهتر از این استفاده کرد. حضور غیر قانونی اتباع افغانستانی در کشور ما، فضایی ایجاد کرده است که بعضا وقتی می‌خواهیم از افراد مقیم قانونی در کشور استفاده کنیم، فضای مناسبی نیست.

* در بحث دیوارکشی آیا دولت افغانستان همکاری می‌کند؟ هزینه دیوار کشی چقدر است؟


هزینه آن را نمی‌دانم. سازمان ملل غیر از آن شش دلار که برای همه تقسیم می‌کنیم و ۳۶ دلاری که برای تمام پناهندگان است، هیچ پول دیگری نیست.




* در قوانین کار چه محدودیت‌هایی باید دیده شود که تبعه غیر مجاز مشغول به کار نشود؟

از موقعی که موضوع سرشماری مطرح شده است، همه یادشان افتاده است که اگر سخت نگیریم نمی‌شود. وقتی شرایط را سخت کردیم، یکی از مشکلات من این است که وقتی مهمانی هم می‌روم فقط روی این موضوع صحبت می‌شود. مشخص است که مطالبه افکار عمومی است. همه به ما می‌گویند که سخت گیری شما را قبول کرده ایم. می‌شود بفرمایید اگر با این سخت گیری‌ها مواجه نشویم باید چه کاری کنیم؟ می‌گویم به دنبال قانون بروید. هرکسی که می‌خواهد در این جا یک فرد خارجی را به کار بگیرد، باید به اداره کل اشتغال اتباع خارجی مراجعه کند. آن جا قانون به او می‌گوید که چطور می‌تواند. عناوین شغلی مشخص است. فرد کارفرما باید تعهداتی را بپذیرد.

* اما معمولا نمی پذیرند.

من به همه کارفرمایانی که این را عنوان می‌کنند و می‌گویند که کارگر خارجی ارزان تر از ایرانی است، اثبات می‌کنم که بسیار گران تر است.

* جریمه می شوند؟

نه فقط جریمه، همینطور در شرایطی که جریمه نشده است، برای آن کارفرما بسیار ارزان در می‌آید. ولی دولتی که مجبور است خانواده این فرد را تحت پوشش بسیاری از حوزه‌های یارانه ای قرار دهد، چند برابر یک فرد ایرانی حقوق می‌دهد.


*کارفرما حساب یارانه پنهان را نمی‌کند.

به آن کارفرما هم عرض می‌کنم که وقتی مجبور می‌کنیم جریمه اش کنیم برای این است که این فرد هزینه ای را به ما و دولت و ملت ایران تحمیل کرده است.

* اگر او را به کار نمی‌گرفت، افغانستانی داخل ایران نمی‌ماند؟

یکی از جذابیت‌هایی که گفتم، یارانه‌های ما است که باعث می‌شود بسیاری از افراد به کشور ما وارد شوند. دوما کارفرماهای ما از این که کار غیر قانونی کنند، کارگر افغانی نمی‌گیرند.

* این کار را نمی کنند.

آن‌هایی که می‌گیرند، باید این را بدانند که کار خلافی است. این را روشنگری می‌کنم که بدانید دارید هزینه ای تحمیل می‌کنید که غیر مستقیم از خود شما دریافت می‌شود. وقتی هزینه‌های دولت را بالا می‌برید به خودتان هم تحمیل می‌شود. ولی این‌ها محاسبه نمی‌شود. مانند این است که از چراغ قرمز عبور می‌کنم و چند دقیقه زودتر می‌رسم. ولی به همه اجازه می‌دهم از چراغ قرمز عبور کنند و زمانی که از چراغ سبز عبور کنم، یکی از چراغ قرمز عبور می‌کند و به من آسیب می‌رساند.


نظر شما

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.

پربازدیدترین ها

پربحث‌ترین‌ها

اخبار داغ