به گزارش الف، عبدالله بن احمد آل خلیفه معاون وزیر خارجه بحرین در اظهاراتی ضمن تاکید بر موجودیت سرویس جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی موساد در بحرین این اتفاق را بخشی از همکاریهای امنیتی و اطلاعاتی منامه با تلآویو خواند.
اظهارات این مقام بحرینی چند روز بعد از سفر نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی به بحرین و دیدار وی با پادشاه و ولیعهد این کشور و سه هفته بعد از سفر بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به بحرین صورت گرفت. مدتی پیش نیز یوسی کوهین رئیس موساد سفرهایی را به بحرین انجام داده بود.
این مقام آل خلیفه در ادامه اظهارت خود تاکید کرد که این موجودیت ادامه خواهد داشت.
سایت «والاه» ضمن ابراز خرسندی از اظهارات این مسئول بحرینی، این اظهارات را استثنائی، علنی و مستقیم خواند و با اشاره به سفر هفته گذشته بنت به بحرین موضوع ایران و همکاریهای امنیتی دو جانبه را محور اساسی دیدار وی با پادشاه و ولیعهد بحرین ارزیابی کرد.
سایت اسرائیل دیفنس با اشاره به این دیدار یکی از مهمترین اهداف سفر گانتس را اختصاص بندری در بحرین برای استفاده به عنوان پایگاه نیروی دریایی اسرائیل با مشارکت و وساطت آمریکا دانست. رسانههای اسرائیلی همچنین از انتخاب یک افسر صهیونیست در یک منصب رسمی دائمی نظامی در بحرین خبر داده و نوشتند که این افسر مسئول ارتباطات با ناوگان پنجم آمریکا خواهد بود که مقر فرماندهی آن در بحرین قرار دارد و با نیروهای امنیتی پادشاهی بحرین نیز ارتباط خواهد داشت.
اظهارات این مقام بحرینی گرچه جزو اولین سیگنالهای رسمی در خصوص موجودیت سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی در بحرین به شمار میرود، اما موضوع تازهای نیست و پیش از این نیز گزارش های مطبوعاتی بسیاری از ابعاد فعالیت گسترده سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی در بحرین و همکاریهای امنیتی منامه با تلآویو پرده برداری کرده بودند.
در همین رابطه جورجیو کافیرو تحلیلگر روابط بینالملل در سایت اینترنتی ریسپانسیبل استیت کرفت با اشاره به محوریت ضد ایرانی مناسبات بحرین و رژیم صهیونیستی مینویسد که بحرین به صورت ویژه بعد از خروج آمریکا از افغانستان و افزایش دغدغههایش نسبت به بی وفایی آمریکاییها به متحدانش اولویت سیاست خارجی خود را در تعامل با رژیم صهیونیستی قرار داده تا شاید به این ترتیب بتواند بار دیگر نظر آمریکا را جلب کند.
به نوشته این تحلیلگر روابط بینالملل، سیاست نگاه به شرق آمریکا و مقابله با چین به عنوان اصلیترین دغدغه این روزهای واشنگتن و نگرانی سران رژیمهای عربی وابسته به آمریکا از کاهش نقش این کشور در منطقه از دیگر دلایل سوگیری این رژیمها به سمت رژیم صهیونیستی است.
اسناد ویکی لیکس مربوط به سالهای 2005 تا 2009 نیز از دیدارهای متعدد مقامات امنیتی و سیاسی آمریکایی و بحرینی حکایت دارد که در آن از سطح هماهنگیهای امنیتی بین بحرین و رژیم صهیونیستی خبر داده است. یکی از این دیدارها مربوط به دیدار شاه بحرین با ویلیام مونرو در فوریه 2005 است که شاه بحرین در آن از هماهنگیهای امنیتی و اطلاعاتی با سرویس جاسوسی موساد ابراز خرسندی کرده و بر ماهیت ضد ایرانی این همکاریها تأکید کرده است. این در حالی است که همزمان با سفر نفتالی بنت به بحرین، اعتراضات مردمی در این کشور ضد عادی سازی رسمی روابط آل خلیفه با رژیم صهیونیستی تشدید شد.
گفته می شود بحرین نماینده عربستان و امارات در روند عادی سازی با رژیم صهیونیستی است، چرا که این دو کشور نمی خواهند خود را به صورت مستقیم در تقابل با ایران قرار دهند. البته مقامات آل خلیفه که به تازگی موفق به سرکوب اعتراضات مردمی در این کشور شده اند، به نظر می رسد نسبت به حمایت رژیمهای همسایه از خود در برابر خیزشهای مردمی اطمینان دارند. بررسی تحولات داخلی بحرین نشان می دهد آنها در انتخاب راهبرد علنیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دچار خود شیفتگی و ارزیابیهای نادرست هستند، چرا که این اقدامات می تواند آتش زیر خاکستر اعتراضات مردمی در بحرین را شعلهور سازد و در حالی که ماهیت اعتراضات مردمی پیش از این منحصر به شیعیان بود، آرمانهای ضد صهیونیستی شیعیان و اهل تسنن در سرنگونی رژیم غیر دموکراتیک آل خلیفه در این کشور را همراستا قرار دهد.