در پی توافق برای آتش بس مقامات و احزاب اسرائیل به جان هم افتادند / حزب حاکم هشدار داد

در پی توافق برای آتش بس مقامات و احزاب اسرائیل به جان هم افتادند / حزب حاکم هشدار داد

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره قطر، در ادامه بیانیه لیکود آمده است: توافق با جنبش حماس آزادی اسیران اسرائیلی باقی‌مانده در غزه را تضمین می‌کند.

برخی رسانه ها می گویند که حزب راستگرای افراطی بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، ماندن در کابینه را منوط به از سرگیری جنگ پس از پایان نخستین مرحله از توافق آتش‌بس دانست. جناح های افراطی کابینه نتانیاهو امیدوارند که این توافق را متوقف کنند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم بار دیگر با هدف کاهش اختلافات بر سر توافق آتش‌بس در غزه دیدار خواهند کرد.

سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منابعی اعلام کرد که مسائلی بین نتانیاهو و اسموتریچ وجود دارد که هنوز به راه حل نهایی نرسیده است.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که این ششمین دیدار آنها طی ۳۶ ساعت گذشته خواهد بود.

اسموتریچ که مخالف آتش بس غزه است، از بنیامین نتانیاهو ضمانت های کتبی در مورد از سرگیری جنگ پس از مرحله اول توافق نامه درخواست کرده است.

«ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی تندرو کابینه رژیم صهیونیستی پنجشنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد: این توافق [آتش بس با غزه] ننگین و ناقص است و ما در حزب "عظمت یهود" استعفای خود را تقدیم خواهیم کرد.

وی در ادامه با انتقاد از این توافق افزود : این توافق بد است و شامل آزادی صدها "مخرب و قاتل" می‌شود.

وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی همچنین اضافه کرد: این توافق همه دستاوردها را از بین می‌برد و باقی گروگان‌ها را از بین می برد.

خروج احزاب اسموتریچ و بن گویر از ائتلاف، می تواند سبب فروپاشی دولت نتانیاهو شود و او برای باقی ماندن در قدرت به حداقل ٦‬١ کرسی در پارلمان اسرائیل نیاز دارد.

در حالی که بن گویر به تنهایی با شش کرسی خود فاقد اهرم کافی برای سرنگونی دولت است، یک جبهه متحد با اسموتریچ که دارای هشت کرسی است، می تواند ائتلاف نتانیاهو را به زانو درآورد.

قرار بود کابینه امنیتی اسرائیل روز پنجشنبه برای تصویب توافق آتش‌بس غزه تشکیل جلسه دهد، اما این نشست به تعویق افتاده است. دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، امروز اعلام کرد که تا زمانی که حماس از ایجاد "بحران لحظه آخری" دست نکشد، کابینه امنیتی این کشور برای تائید توافق آتش‌بس تشکیل جلسه نخواهد داد.

بن گویر گفت : اگر این توافق تصویب شود، ما از دولت استعفا خواهیم داد. آماده‌ایم بهای سنگینی برای آزادی گروگان‌های خود بپردازیم، اما شرایط پیشنهادی فراتر از چیزی که پیش بینی می کنیم.

وی افزود: پایبندی به اهداف جنگ همان چیزی است که گروگان‌های ما را بازمی‌گرداند.

بن گویر با انتشار فیلمی در شبکه‌های اجتماعی از «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم و همکار خود در ائتلاف کابینه خواست در این موضع در کنار وی قرار گیرد و در صورت نهایی شدن توافق آتش بس که به منزله تسلیم در برابر حماس است، از کابینه کناره گیری کند.

وی که به شدت خشمگین به نظر می‌رسید، خطاب به اسموتریچ گفت که بیا پیش نخست وزیر (بنیامین نتانیاهو) برویم و به وی اعلام کنیم که اگر این توافق را امضا کند، از کابینه کناره گیری خواهیم کرد.

حزب «عوتسما یهودیت» به رهبری بن گویر و «صهیونیسم دینی» به رهبری اسموتریچ در قالب یک لیست وارد کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) شده اند، اما دو حزب جدا هستند و اسموتریچ قبل از این مخالفتش با توافق آتش بس را اعلام کرده بود، اما بر عکس بن گویر، تهدیدی به براندازی کابینه نکرده بود.

کارشناسان مسائل رژیم صهیونیستی بر این باورند که اسموتریچ درخواست بن گویر را قبول نخواهد کرد زیرا انحلال کابینه به نفع وی نیست و نتایج نظرسنجی‌ها امیدی برای کسب حد نصاب آرا به وی نمی‌دهد و در نتیجه، اگر از کنست خارج شود، بازگشت به آن سخت خواهد بود.

به گزارش ایرنا، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر چهارشنبه ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ از موفقیت تلاش‌ها برای آتش بس در غزه خبر داد و اعلام کرد: طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش بس در نوار غزه موافقت کردند.

وی افزود: اجرای توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز می‌شود و بر اساس توافق، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که پس از گذشت بیش از یک سال از جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانست به اهداف خود از این جنگ یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه دست یابد.


پست های مرتبط

پیام بگذارید