مدت زمان زیادی تا برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا باقی نمانده است. رویدادی که به مثابه آغاز رسمی و قانونی ریاست جمهوری وی است.
یک مقام مسوول در زمینه برگزاری مراسم تحلیف ترامپ به رسانه "ان بی سی نیوزِ" آمریکا گفته است که "ایلان ماسک(مدیر عامل تسلا و شبکه اجتماعی ایکس)، "جف بزوس"(مدیر عامل شرکت آمازون)، و "مارک زاکربرگ"(مدیر عامل شرکت متا)، هر سه در مراسم تحلیف ترامپ به عنوان میهمانان ویرژه حضور خواهند داشت.
جالب اینکه این سه نفر قرار است در کنار نامزدهای پیشنهادی کابینه ترامپ و همچنین دیگر مقامات سیاسی دولت جدید آمریکا بنشینند. ایلان ماسک، جف بزوس و مارک زاکربرگ، به عنوان مدیران شرکت های مطرح فناوری دنیا، به ترتیب جزو سه فرد ثروتمند بزرگ جهان هستند. اما دلیل حضور ویژه میلیونرهای آمریکایی در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا چیست و این رویداد حامل چه پیامهایی است؟
به نظر می رسد برای پاسخ به این پرسش توجه به 2 نکته ضروری است. اول اینکه این افراد میزان قابل توجهی از کمک های مالی را به کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ ارائه کرده اند و شخص ترامپ نیز به عنوان فردی که پیشتر عمدتا سابقه فعالیت در حوزه تجارت و رسانه را داشته، در حال ادای دین به این افراد است. در عین حال، ترامپ قصد دارد در دولت جدید خود به جای بکارگیری نیروهای صرفا سیاسی، با ثروتمندان پیوند برقرار کند. موضوعی که هم می تواند یک پایگاه حمایتی قدرتمند برای وی ایجاد کند و هم در قالب سیاست بینالمللی ترامپ و تلاش هایش جهت عملیاتی کردن دستورکارهایش، اهرم های قابل توجهی را در اختیار وی قرار دهد. از این رو، ترامپ عامدانه در حال ائتلاف با ثروتمندان و مدیران شرکت های بزرگ فناوری جهان که آمریکایی هستند می باشد.
نکته دوم اینکه اتحاد ترامپ با تجار و ثروتمندان، در نوع خود یک پیام بزرگ تر را نیز به حکمرانی آمریکایی مخابره میکند. نظام حکمرانی که همواره ادعای دموکراتیک بودن داشته با این حال، اکنون آشکارتر از هر زمان دیگری، ماهیت الیگارشیک(حکومت اشرافیگری و ثروتمندان) خود را به نمایش گذاشته است. البته که پیش از این نیز بسیاری از صاحب نظران و تئوریسین های علوم سیاسی و روابطبینالملل بارها و بارها تاکید داشته اند که در آمریکا، همه چیز حتی سیاست، قابل خرید و فروش است و دموکراسی و حاکمیت منطق و استدلال، صرفا یک پوشش زیبا برای این جنس از حکمرانی هستند.