نیامده، جنجال را شروع کرد!

نیامده، جنجال را شروع کرد!

دونالد ترامپ هنوز به کاخ سفید نرفته سریال جنجال افکنی‌هایش را آغاز کرده است!

او در این رابطه، طیفی از موضع گیری های عجیب و غریب و البته تهدید آمیز را ایراد کرده است. به عنوان مثال، ترامپ، در یک موضع گیری عجیب، کانادا را یکی از ایالت های آمریکا و بخشی از خاک این کشور توصیف کرده است.

در عین حال، او به تازگی در واکنش به صحبت های اخیر رئیس جمهور پاناما که گفته هر متر از کانال پاناما به کشور و دولت پاناما تعلق دارد گفته است که "حالا خواهیم دید!" او همچنین عکسی از کانال مذکور منتشر کرده و پرچم آمریکا را در آن قرار داده و نوشته که "به کانال ایالات متحده آمریکا خوش آمدید!". در کنار همه این ها، ترامپ و تیم اقتصادی اش به صراحت تهدید می کنند که تعرفه کالاهای صادراتی از مبدا کشورهای اروپایی به آمریکا باید افزایشِ حداقل 10 درصدی را تجربه کند. موضوعی که میلیاردها دلار خسارت را به متحدان اروپایی آمریکا به همراه خواهد داشت.

در عین حال، شخص ترامپ گفته است که هر کشوری که به دنبال ضربه زدن به هژمونی دلار باشد باید پذیرای تعرفه گمرکی بیشتر از سوی آمریکا جهت صادرات کالاهایش به این کشور باشد و البته از دیگر مجازات های اقتصادی آمریکا هم در امان نخواهد بود. شومنِ جدید کاخ سفید انتصاب های عجیبی را در حوزه سیاست خارجی آمریکا نیز به ثبت رسانده است. به عنوان مثال، او دو میلیارد دوست خود را به عنوان سفیران آمریکا در کشورهای انگلیس و ایتالیا انتخاب کرده است. افرادی که هیچ تجربه کار سیاسی و دیپلماتیک ندارند.

او حتی زنی که با پسر بزرگش رابطه نامشروع داشته را به عنوان سفیر آمریکا در یونان برگزیده است! تیم انتقال قدرت ترامپ به صراحت اعلام می کنند که وفاداری به ترامپ در قیاس با شایسته سالاری، از وزن بیشتری در انتخاب اعضای تیم جدید دولت ترامپ در قدرت برخوردار است. در این نقطه یک سوال مطرح می شود و آن هم این است که پیام های این قبیل اقدامات جنجالی ترامپ چه هستند؟

اول اینکه ترامپ قصد دارد به کنشگران مختلف بین المللی این پیام را برساند که تهاجمی تر از دوره قبلِ حضور خود در قدرت به صحنه باز می گردد و در این رابطه، هر کاری انجام می دهد تا دستورکارهای مطلوب خودش را محقق کند. در عین حال، وی با این قبیل موضع گیریها سعی دارد بایدن و دموکرات ها را بی عرضه و ناتوان در حمایت و تامین منافع ملی آمریکا نشان دهد.

از یاد نبریم که دکترین محوری حضور ترامپ در قدرت همچنان "مرد دیوانه" است. دکترینی که با تلفیقی از مواضع تهاجمی و شانتاژهای تبلیغاتی و بازیهای روانی، به دنبال تحقق اهداف بین المللی آمریکا است. ترامپ قلدورمابی را محرک اصلی احیا هژمونی در حال افول آمریکا ارزیابی می کند و درست به همین دلیل است که دست به اقدامات جنجالی می زند.

نکته دوم اینکه قدرت گیری افرادی نظیر ترامپ در آمریکا، بیش از هر زمان دیگری این کشور را در سراشیبی سقوط قرار می دهد. زیرا نه فقط طیف رقبا و مخالفین این کشور بلکه حتی متحدان آمریکا را نیز از آن دور می کند. موضوعی که نمودهای خود را در دوره نخست حضور ترامپ در قدرت به نمایش گذاشته است. به نظر می رسد ترامپ بار دیگر داستان های تلخ دوره نخست حضورش در قدرت را برای آمریکا تکرار خواهد کرد. موضوعی که البته با صدور صورت حساب های سنگین و خارج از توان پرداختیِ آمریکا برای این کشور همراه خواهد شد.


پست های مرتبط

پیام بگذارید