آمریکایی‌های نگران !

آمریکایی‌های نگران !

زمان زیادی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر سال جاری میلادی باقی نمانده است. انتخاباتی که به زعم بسیاری از صاحب نظران و تحلیلگران، آثار و تبعاتی ورای کشور آمریکا دارد و به طور خاص سیاست جهانی نیز از آن متاثر خواهد شد. اساسا به همین دلیل هم است که در شرایط کنونی فارغ از تحلیل و تفسیرهایی که در رسانه های مختلف در مورد آینده آمریکا در پرتو انتخابات ریاست جمهوری 2024 این کشور منتشر و مطرح می شود، شاهد طرح تحلیل های گوناگون با محوریت اثرگذاری انتخابات مذکور بر سیاست جهانی آمریکا نیز هستیم.

با این همه، یکی از نکات قابل تامل همزمان با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات 2024 آمریکا این است که طیف قابل توجهی از مردم این کشور نسبت به آینده کشورشان پس از برگزاری این انتخابات نگرانی های جدی دارند. موضوعی که تا حد زیادی تحت تاثیر جنجال های قبال توجهی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور اسبق آمریکا پس از تحمل شکست از جو بایدن در انتخابات 2020 آمریکا در این کشور به راه انداخت و کار حتی به جایی رسید که حامیان افراطی او برای جلوگیری از تایید نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به کنگره این کشور حمله کردند. رویدادی که یک سرشکستگی بزرگ برای دموکراسی آمریکایی بود و موجب کشته شدن 5 شهروند این کشور نیز شد.

در این راستا، به تازگی خبرگزاری آسوشیتدپرس در جدیدترین نظرسنجی خود به این نکته اشاره کرده که از هر 10 آمریکایی، 4 نفر به شدت نگران خشونت های سیاسی و اجتماعی است که امکان دارد این کشور پس از برگزاری انتخابات آتی خود تجربه کند. در عین حال، از هر 10 آمریکایی، 4 نفر نیز اعلام کرده اند که نگران تلاش های قانونی برای لغو نتیجه نهایی انتخابات آمریکا هستند.

از چشم اندازی کلی نیز از هر سه آمریکایی، یک نفر اعلام کرده که شدیدا نگران است که مقام های ایالتی از پذیرش قانونی نتیجه انتخابات در ایالتِ تحت فرمان و نظرشان خودداری کنند. این سطح از عدم قطعیت و بی اعتمادی نسبت به آینده در آمریکا، نشان از آن دارد که نظام حکمرانی در این کشور دچار شکاف ها و چالش های جدی شده است. در واقع، کار به جایی رسیده که آمریکا به عنوان کشوری که مدعی هژمونی و جایگاه برتر در عرصه نظام بین الملل است، حتی توان تامین آسودگی خاطرِ مردم خود در مورد واقعیت های پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را هم ندارد.

البته یک نامزد اصلی این انتخابات یعنی دونالد ترامپ نیز قویا در پاسخ دادن به این سوال که آیا اگر نتیجه انتخابات بر وفق مرداد او نبود، ان را می پذیرد یا خیر؟ طفره می رود! مساله ای که آن هم نشان از این دارد که انگار آمریکا باید منتظر روزها و شرایط ملتهبی در ادامه راه باشد.


پست های مرتبط

پیام بگذارید