روایت سردار جعفری از ضربات ایران به رژیم صهیونیستی/ ادامه کاهش قیمت دلار/ واکنش صالحی به گزارش کمیسیون اصل ۹۰

آمار کرونا در ایران

طبق اعلام وزارت بهداشت از دیروز تا امروز ۲۵ خردادماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و ۴۴ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به هفت میلیون و ۲۳۴ هزار و ۲۲۱ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، چهار بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به ۱۴۱ هزار و ۳۵۷ نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۶۴ میلیون و ۵۹۴ هزار و ۴۱۳ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۹۳۰ هزار و ۳۵۱ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۴۵۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

بر این اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۵۰ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۲۱۷ دُز رسیده است.

همچنین در شبانه روز گذشته ۲۰ هزار و ۲۹۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

***

روایت سردار جعفری از ضربات ایران به رژیم صهیونیستی

سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت وگو با تسنیم درباره برخی اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص وقایع اخیر کشورمان اظهار داشت: رژیم صهیونیستی و مسئولان آن بهتر می‌دانند تاکنون چه ضرباتی از جمهوری اسلامی خورده‌اند و حتی بعضی از آنها هنوز استمرار دارد و در حال ضربه خوردن از این ناحیه هستند. اینها ضرباتی است که در منطقه و در کشورهای مختلف، مقاومت اسلامی در منطقه و در کشورهای مختلف و حتی در داخل سرزمین‌های اشغالی به آنها وارد کرده است.

وی افزود: منتها این از مظلومیت جمهوری اسلامی است که نمی تواند خیلی از این ضربه هایی که به این رژیم وارد می کند را بیان کند، اسم بیاورد و شرح دهد. لذا در این اقدامات چراغ خاموش بودن و محرمانه بودن آن را اکثرا حفظ می‌کند.

جعفری افزود: ما و جبهه مقاومت چندین برابر این اقدامات را، هم قبل از شهادت شهید صیاد خدایی به رژیم اشغالگر وارد کردیم و‌ هم بعد از آن اما نمی‌توانیم جزییات آن را بیان کنیم‌. البته مردم ما این مسئله را به خوبی می فهمند و درک می‌کنند. اگر رژیم صهیونیستی یک عملیات می‌کند، میداند که پاسخ آن را چندین بار دریافت میکند.

وی یادآور شد: دشمنان سعی می کنند دیگر حوادث کشور را هم از طریق عملیات روانی و رسانه‌ای به خود نسبت دهند در حالیکه خودشان بهتر از دیگران می دانند کار آنها نیست.

***

ادامه کاهش قیمت دلار

کامران سلطانی‌زاده‌ رئیس کانون صرافان ایران در گفت‌‌و‌گو با فارس با اشاره به آخرین وضعیت قیمت ارز در بازار غیررسمی اظهار داشت: از دو سه روز گذشته که بحث خرید ارز صادرکنندگان به صورت نامحدود توسط صرافی‌ها اجرایی شده است، قیمت ارز در بازار غیررسمی روند نزولی به خود گرفته است.

وی اظهار داشت: مردم نیز می‌توانند از صرافی‌ها ارز بخرند و این روند باعث شده که بازار غیررسمی به سمت صرافی‌ها سوق پیدا کند و به صورت موردی نیز ارز به همه تعلق می‌گیرد.

سلطانی‌زاده گفت: در حال حاضر با عرضه ارز صادرکنندگان، عرضه نسبت به تقاضا افزایش یافته است و این موضوع موجب شده قیمت ارز شیب منفی بگیرد.

رئیس کانون صرافان ایران افزود: قیمت ارز در دو روز گذشته از 33 هزار و 600 تومان به 31 هزار و 500 تومان در امروز کاهش داشته است.

وی گفت: در واقع قیمت ارز در دو روز 2 هزار تومان کاهش یافته است و این روند نزولی ادامه‌دار خواهد بود.

سلطانی‌زاده گفت: بانک مرکزی در 13 روز آینده چند مصوبه خوب در دست دارد که اجرای آنها نیز به ریزش قیمت دلار کمک می‌کند.

رئیس کانون صرافان ایران تاکید کرد: بانک مرکزی در تنظیم بازار ارز بسیار هوشمندانه عمل کرده است، زیرا بدون استفاده از ذخایر ارزی خود و صرفا با تغییر یک بخشنامه توانسته است بازار را به سمت ریزش بیشتر هدایت کند.

۱۹ کانال و صفحه مجازی فعال در حوزه ارز فردایی مسدود شد

فرمانده انتظامی کل کشور گفت: پلیس از تاریخ ۱۱ خرداد ماه جاری طرح ویژه‌ای را در خصوص معامله ارز فردایی اجرا کرده که در این مدت منجر به شناسایی و مسدود شدن ۱۹ کانال و صفحات مجازی فعال در این حوزه شده است.

سردار حسین اشتری در جمع خبرنگاران در ستاد انتظامی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در خصوص معاملات ارزی فردایی متاسفانه افرادی هستند که سوجویی می‌کنند و در این اوضاع و احول اقتصادی به دنبال منافع شخصی خودشان هستند.

به نوشته باشگاه خبرنگاران، وی ادامه داد: از نظر قانون و براساس مصوبات اخیر سران قوا معاملات فردایی سکه و طلا ممنوع اعلام و به پلیس اجازه برخورد با متخلفان در این حوزه داده شد.

فرمانده انتظامی کل کشور گفت: معاملات فردایی یک حرکت غیرقانونی است و همه دستگاه‌های مسوول باید افرادی را که در این زمینه فعالیت می‌کنند را شناسایی کنند و پلیس با اشرافی که داشته اقدامات بسیار خوبی را در این زمینه انجام داده است.

وی تصریح کرد: پلیس از تاریخ ۱۱ خرداد ماه جاری طرح ویژه‌ای را در این خصوص اجرا کرده که منجر به شناسایی و مسدود کردن ۱۹ کانال و صفحات مجازی فعال در این حوزه شده است.

سردار اشتری اظهارداشت: افرادی که در زمینه ارز فردایی فعالیت می‌کردند توسط پلیس شناسایی و با هماهنگی دستگاه قضایی دستگیر و تحویل مسئولان قضایی شدند و مقادیر زیادی هم اسناد و مدارک و محتویات پرونده در اختیار ما است که با هماهنگی دستگاه قضایی رسیدگی لازم به این موضوع خواهد شد.

وی افزود: پلیس طی ماه‌های گذشته در امر مقابله با مخلان اقتصادی گام‌های خوبی را برداشته و کشفیات قابل ملاحضه‌ای را داشته‌ایم و این امر در موضوع آرامش بخشی به مجموعه اقتصادی کشور تاثیر گذار بوده است.

فرمانده انتظامی کل کشور گفت: ۶۵ متهم اصلی در زمینه معاملات فردایی شناسایی و دستگیر و حدود ۲ میلیون و ۳۰ هزار قطعه ارز غیرقانونی نیز کشف شده است.

***

دستگیری یکی از عوامل هک سامانه‌های شهرداری

۱۴ روز پیش سامانه‌های شهرداری تهران مورد حمله سایبری قرار گرفت.

این اتفاق که به دنبال سلسله حملات هکری در کشور به وقوع پیوسته بود تا حدودی ارائه خدمات شهرداری به مردم را تحت‌ تاثیر خود قرار داد

اختلال در روند خدمات‌دهی این سامانه‌ها اگرچه موجب نگرانی شهروندان شد اما با پشتیبانی فنی و نظارتی مدیریت شهری طی روزهای گذشته سرعت کندشده خدمت‌رسانی مدیریت شهری به شهروندان به نقطه مطلوب برسد.

امروز یک منبع آگاه به خبرنگار فارس خبر داد: یکی از عوامل خرابکار دخیل در هک سامانه های شهرداری تهران شناسایی و دستگیر شده است.

گفته می‌شود فرد دستگیر شده با سرویس‌های خارجی در ارتباط بوده است.

***

واکنش صالحی به گزارش کمیسیون اصل 90

کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که استنکاف رئیس‌ سابق سازمان انرژی ‌اتمی و همچنین رئیس‌ جمهور سابق از انجام وظایف مصرح در قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» برای کمیسیون اصل نود محرز شده است و موضوع برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال می‌شود.

علی‌اکبر صالحی رییس پیشین سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انتشار این گزارش گفت: در خصوص نظراتی که در این گزارش آمده است، قبلا به همه آنها به طور کتبی توسط سازمان انرژی اتمی پاسخ داده شده است.

وی افزود: از نظر منطقی اصل قانون راهبردی لغو تحریم‌ها، ناظر به نتیجه است یعنی باید در زمان مقرر ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد تولید می‌کردیم که برای مثال به جای ۱۲۰ کیلو، چند برابر این مقدار در زمان تعیین شده تولید شده است. از این رو تاکید دارم که همه موارد ذکر شده در قانون مذکور در هماهنگی با مراجع ذی‌ربط و در چارچوب توصیه‌ها و مصوبات آن مراجع عمل شده است.

صالحی گفت: در گزارش به تاریخی اشاره شده است که قبلا درباره آن از سوی آقای کمالوندی در کمیسیون اصل نود توضیح داده شده بود مبنی بر این‌که درج این تاریخ اشتباه تایپی بوده است که در هر نامه‌ای ممکن است از این اشتباهات رخ دهد. اما متاسفانه در این گزارش به عنوان تخطی سازمان انرژی اتمی از آن نام برده شده است.

رییس پیشین سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: پاسخ‌ به ابهامات و سوالات نمایندگان در زمان خودش در کمیسیون اصل نود ارایه شده است. چنانچه نمایندگان محترم مجلس و نیز کمیسیون اصل نود مصلحت بدانند، می‌توانند پاسخ‌های حقوقی سازمان انرژی اتمی را برای تنویر افکار عمومی منتشر کنند یا اجازه دهند تا سازمان انرژی اتمی راسا این کار را انجام دهد، زیرا تمامی مستندات اقدامات سازمان موجود است.

***

طبیعی بود عبدالملکی استعفا دهد

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرهیختگان در پاسخ به این سوال که چه مواردی عبدالملکی را به سمت استعفا از وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی سوق داد؟ ناکارآمدی‌های او و نارضایتی‌های عمومی یا عدم‌هماهنگی با تیم دولت یا هر دو؟ گفت: «من سوال شما را به قبل‌تر برمی‌گردانم و می‌پرسم چه چیزی باعث شد او وزیر شود؟ و فکر می‌کنم باید از پاسخ این سوال شروع کنم. واقعیت این است که از همان ابتدا که او به‌عنوان گزینه‌ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد، انتقادهای بسیار زیادی را به همراه داشت. به‌خاطر اینکه عبدالملکی تجربه این کار را نداشت، حتی در حد مدیرکلی یک وزارتخانه هم تجربه نداشت و انتخاب او به‌عنوان وزیر کار، باعث تعجب همه شده بود.

با توجه به این پیشینه، استعفای او طبیعی است و او امکان اداره‌ وزارتخانه به این بزرگی را نداشت، چون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وزارتخانه‌ای است که از جهت اقتصادی در کشور نقش پررنگی دارد، به‌خاطر وجود شستا و سازمان تامین اجتماعی. برهمین اساس، استعفای او اتفاق غیرمنتظره‌ای نبود.»

ایمانی ادامه می‌دهد: «به‌اعتقاد من بهتر این بود که رئیس‌جمهور شخصا او را تغییر می‌داد، نه اینکه خودش استعفا بدهد. این خیلی اثرات بهتری در کشور داشت و همین‌طور بهتر است که رئیس‌جمهور الان هم چندتا از وزرا را که واقعا به‌لحاظ عملکردی، کارآمدی لازم را نداشته‌اند، قبل از آنکه استعفا بدهند یا استیضاحی از سوی مجلس صورت بگیرد، آنها را با وزرای دیگری که صلاحیت دارند، تعویض کند.

انصاف نیوز درباره سرپرستی محمدهادی زاهدی وفا بر وزارت کار و رفاه اجتماعی نوشت: «صدور حکم سرپرستی برای محمدهادی زاهدی‌وفا، از چهره‌های اقتصادی دولت احمدی‌نژاد، نشان می‌دهد کفه معاون اول در تیم اقتصادی دولت دارد سنگین و سنگین‌تر می‌شود. زاهدی‌وفا در دولت سیزدهم معاونت اقتصادی تشکیلات معاون اول رئیس‌جمهور را اداره می‌کرد.

زاهدی‌وفا هم از دسته امام صادقی‌ها محسوب می‌شود. او پیش‌تر رئیس کمیته اقتصادی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی هم بوده و از چهره‌های نزدیک به دبیر سابق شورای امنیت ملی هم محسوب می‌شود. نام زاهدی‌وفا در فاصله انتخابات تا معرفی کابینه به مجلس در فهرست‌های گوناگون و ذیل سازمان‌های مختلف مرتبط با اقتصاد به چشم می‌خورد تا در نهایت به عنوان معاون اقتصادی مخبر، به نهاد ریاست جمهوری رفت.

انتخاب زاهدی‌وفا به عنوان سرپرست وزارت بزرگ و تعیین‌کننده کار و رفاه اجتماعی، با احتمال بالای معرفی او به عنوان وزیر، نشانه خوبی‌ست از یک‌دست‌شدن تیم اقتصادی دولت که مستقیما زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور فعالیت می‌کنند. با بیشتر شدن وزن محمد مخبر و همراهان و یارانش در بخش اقتصادی کابینه، می‌توان انتظار داشت دولت در قبال تصمیم‌های اقتصادی‌اش پاسخ‌گویی بهتر و بیشتری داشته باشد.»

***

خوشبینی بهادری‌جهرمی درباره آمارهای اقتصادی

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در توییتی نوشت: «‏رشد اقتصادی که در سال ۹۹ و نیمه‌نخست سال ۱۴۰۰ حدود ۳/۵ درصد بود، در پاییز سال گذشته به ۴/۸ و در زمستان هم به ۵/۷ درصد افزایش یافت. رشد بدون نفت هم در زمستان ۱۴۰۰ به ۶/۳ رسید.

در عین سختی‌ها، آمارهای اقتصادی نوید دوره گذار از سختی‌ها و آمدن روزهای خوب را می‌دهند. ‎آینده روشن است.»

***

خروج از NPT پیشنهاد مناسبی برای ایران است؟

رحمان قهرمان‌پور، کارشناس سیاست خارجی درباره پیشنهاد خروج ایران از ‌NPT به فردا گفت: معنای عمومی و غالب خروج از NPT این است که آن کشور می خواهد به دنبال سلاح هسته ای برود، حتی اگر قصد آن کشور این نباشد. به جز کره شمالی، هند، پاکستان و اسرائیل دارای سلاح هسته ای هستند اما از همان ابتدا عضو پیمان NPT نشدند، یعنی این طور نبود که به این پیمان بپیوندند و سپس از آن خارج شوند. تنها کشوری که اول عضو و سپس از پیمان NPT خارج شد کره شمالی است بنابراین وضعیت دولت هایی که از ابتدا وارد NPT نشدند با دولت هایی که عضو شدند و بعد می خواهند از آن خارج شوند متفاوت است.

وی افزود: با توجه به آنکه جمهوری اسلامی همیشه اعلام کرده به دنبال ساخت سلاح نیست و دنبال استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است بنابراین اصلی ترین سئوالی که در صورت اعلام خروج از NPT مطرح می شود، این است که «آیا سیاست قطعی ایران درباره عدم دسترسی به سلاح هسته ای تغییر کرده است یا خیر؟»

قهرمان پور یادآور شد: حتی اگر نیت کشورها این باشد که به دنبال سلاح هسته ای نروند و صرفا برای اعتراض به رویه آژانس و قدرت های بزرگ از NPT خارج شوند، واقعیت این است که پیام این کشورها به گوش افکارعمومی جهانی نمی رسد چون رسانه های جهانی دست کشورهای غربی است و در واقع رسانه های جهانی هستند که به موضوع خروج یک کشور از NPT معنا می دهند بنابراین خروج از NPT ابعاد پیچیده ای دارد و باید به همه ابعاد آن توجه شود.

وی افزود: البته طرح موضوع خروج از NPT مهم است. با وجودی که این کار تبعات سنگینی دارد ولی باید این امکان وجود داشته باشد که در جامعه به ویژه رسانه ها و محافل دانشگاهی راجع به آن بحث شود چون خود همین بحث کردن درباره این موضوع خوب است. البته بحث های اجتماعی درباره این موضوع باید به شکلی باشد که این طور در سطح جهانی منعکس نشود که سیاست ایران در حوزه هسته ای تغییر کرده است.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: به هر حال کشورهای غربی باید به این واقعیت پی ببرند که آستانه تحمل ایران بی نهایت نیست بنابراین اگر آنها بخواهند از خطوط قرمز ایران عبور کنند چه بسا سیاست ایران نیز تغییر می کند.

***


پست های مرتبط

پیام بگذارید