به گزارش الف، «جاسوسی» ابزار و راهبرد اصلی رژیم صهیونیستی در پیشبرد برنامههای خود در داخل و خارج از اراضی اشغالی محسوب میشود. حتی بسیاری از نهادهای جاسوسی اسرائیل پیش از تشکیل این رژیم به وجود آمده بودند.
علت این امر آن است که اسرائیل یک رژیم جعلی محسوب میشود که حکومت خود را در یک سرزمین اشغالی بنا کرده؛ به همین دلیل برای محافظت از این حکومت ساختگی باید به روشهای نامتعارف متوسل گردد. در این بین موساد بزرگترین سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی به شمار میرود که به «جوخه ترورها» در سراسر جهان معروف است.
سرویس اطلاعات نظامی «امان»، سرویس امنیت داخلی اسرائیل «شاباک»، سرویس اطلاعاتی پلیس اسرائیل و سرویس اطلاعاتی نیروی هوایی و دریایی از جمله دیگر نهادهای صهیونیستی هستند که هرچند نقش آنها به عنوان سرویسهای جاسوسی همانند موساد برجسته نشده است، اما ماموریتهای متعددی در این زمینه انجام میدهند.
علاوه بر ترور دانشمندان و سیاستمداران در کشورهای مختلف، سرویسهای جاسوسی رژیم صهیونیستی به شکل سازمانیافته در سراسر دنیا به ویژه منطقه عربی جهت نفوذ در ساختار نظامی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این کشورها تلاش میکنند.
این ماموریت سرویسهای جاسوسی اسرائیل به ویژه در کشورهایی که پذیرای گروههای مقاومت هستند همچون لبنان و سوریه و حتی و عراق و یمن به شکل قابل توجهی برجسته شده است. البته جاسوسی صهیونیستها از گروه های مقاومت فلسطین در داخل اراضی اشغالی از سالهای گذشته به شکل مستمر دنبال میشد و بعد از آن یک جنگ اطلاعاتی بزرگ میان مقاومت فلسطین و اشغالگران به وقوع پیوست که طی آن فلسطینیان موفق شدند علاوه بر رخنه در نهادهای نظامی و امنیتی اسرائیل، تعداد زیادی از جاسوسان این رژیم را بازداشت کنند.
اما طی دوره اخیر فعالیت شبکههای جاسوسی رژیم صهیونیستی در منطقه عربی و به طور ویژه لبنان و سوریه افزایش یافته است. هدف از ماموریتهای جاسوسی مزدوران اسرائیل در این کشورها عمدتا جمعآوری اطلاعاتی از حزبالله لبنان است.
در همین زمینه اخیرا سرویس امنیت داخلی لبنان از کشف و انهدام یک باند جاسوسی بزرگ خبر داد که شامل بیش از 15 شبکه جاسوسی اسرائیل در لبنان و سوریه بود. اما نکته خطرناک ماجرا در روش جذب جاسوسان در این دو کشور است که به سادگی صورت میپذیرد.
نتیجه تحقیقات سرویسهای امنیتی لبنان نشان داد بیشتر افرادی که در قالب جاسوسان اسرائیل فعالیت میکردند اصلا نمی دانستند برای رژیم صهیونیستی کار میکنند؛ بلکه تصورشان این بود که درحال انجام ماموریتهایی برای سازمانهای غیردولتی و نهادهای بینالمللی هستند.
در جریان بازجویی از این افراد مشخص شد که بیشتر آنها از طریق شبکههای اجتماعی جذب سرویسهای جاسوسی اسرائیل شدهاند و بدون اینکه بدانند در حال انجام چه کاری هستند یک سری اطلاعات درباره هویت شخصی خودشان و همچنین مناطق مختلف لبنان به طرفهای مشخص ارائه میدادهاند.
بر اساس این گزارشها عمده تمرکز شبکههای جاسوسی اسرائیل معطوف به مناطق حامی مقاومت بوده و صهیونیستها در صدد جذب جاسوس از میان طرفداران مقاومت و یا نفوذ مزدوران خود در این مناطق بودهاند.
متاسفانه بحران وخیم اقتصادی و مالی در لبنان موجب شد که به ویژه جوانان به سادگی با وسوسههای مالی در دام جاسوسی برای دشمن صهیونیستی گرفتار شوند؛ همانطور که بسیاری از آنها بعد از دستگیر شدن اعتراف کردند که با انگیزههای مالی این کارها را انجام میدادند.
حتی ردپای رژیم صهیونیستی در جریان آشوبهای رخ داده در اعتراضات اکتبر 2019 نیز از همین روش دیده میشود. یکی از جاسوسان بازداشت شده در جریان بازجوییها اعتراف کرد که توسط نهادهای جاسوسی اسرائیل مامور شده بود تا در جریان اعتراضات2019 اقدام به تحریک علیه حزب الله و انتشار شعارهایی علیه این جنبش و رهبری آن کند.
لازم به ذکر است که نهادهای اطلاعاتی مقاومت در کنار نهادهای امنیتی لبنان عملیاتهای موفق متعددی علیه شبکههای جاسوسی اسرائیل انجام داده و چندین بار این عملیاتها را حنثی و مزدوران را دستگیر کردهاند.
اما با همه این وجود کشف این شبکه بزرگ جاسوسی اسرائیل در لبنان در عین حال که یک دستاورد برای سرویسهای امنیتی این کشور محسوب میشود، زنگ خطری برای لبنانیهاست به ویژه اینکه مشخص شد جوانان در این کشور به سادگی و در ازای دریافت مبالغ کمی حاضرند وارد این عرصه خطرناک شوند.