نگرانی صهیونیست ها از ظهور «نصرالله دوم»

به گزارش الف، «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در نوار غزه یکی از رهبران مقاومت فلسطین محسوب می‌شود که صهیونیست‌ها وی را شخصیتی منحصر به فرد می‌دانند. السنوار از جمله اسرای فلسطینی بود که در خلال توافق تبادل اسرا موسوم به «وفاء‌الاحرار» یا «شالیت» آزاد شد؛ در این توافق «گیلعاد شالیت» نظامی اسرائیلی با ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی مبادله شدند. السنوار پس از آزادی به مبارزه خود ادامه داد و به یکی از اعضای ارشد حماس و سپس به یکی از دشمنان درجه اول اسرائیل در نوار غزه تبدیل شد.

به همین دلیل یحیی السنوار در کنار دیگر رهبران و فرماندهان مقاومت همچون «محمد الضیف» فرمانده گردان‌های عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس مورد توجه و تحت تعقیب صهیونیست‌ها بوده و سرویس‌های جاسوسی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی تلاش زیادی برای کسب اطلاعات از السنوار و ترور وی کرده‌اند.

اما در جریان نبرد «شمشیر قدس» در مه سال گذشته ابعاد تازه‌تری از شخصیت منحصر به فرد السنوار آشکار شد و ظرفیت‌های ناشناخته او به منصه ظهور رسید. حتی رژیم صهیونیستی یک تیم ویژه برای شناخت دقیق یحیی السنوار تشکیل داد. در جریان این جنگ یکی از عواملی که موجب خشم صهیونیست‌ها می‌شد این بود که یحیی السنوار به راحتی در خیابان‌های نوار غزه تردد می‌کرد و با مردم عکس می‌گرفت، بدون اینکه نیروهای اسرائیلی بتوانند به او آسیبی برسانند.

این شرایط، اسرائیلی‌ها را به یاد جنگ جولای 2006 با حزب‌الله لبنان می‌انداخت؛ جایی که اشغالگران بعد از تلاش‌های ناکام و پی در پی برای یافتن مکان استقرار سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله و ترور وی به ستوه آمده بودند و فریاد می‌زدند: پس نصرالله کجاست؟

به همین دلیل محافل امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی درباره ظهور پدیده «نصرالله دوم» معتقدند که یحیی السنوار شخصیت ناشناخته و پیچیده‌ای دارد و شخصیت او به مرحله قبل و بعد از نبرد شمشیر قدس تقسیم می‌شود، بنابراین باید پروفایل جدیدی برای او تهیه کرد. یکی از ویژگی‌های خاص یحیی السنوار از نگاه صهیونیست‌ها این است که او در عین سیاستمدار بودن از کاریزمای نظامی بالایی نیز برخوردار است و بسیار سریع تصمیم می‌گیرد. این مسئله در نبرد شمشیر قدس به وضوح مشخص بود.

به همین دلیل است که بعد از سخنان آتشین یحیی السنوار به مناسبت روز جهانی قدس، صهیونیست‌ها با حالتی از آشفتگی و سردرگمی درخواست ترور وی را می‌دهند. یحیی السنوار در این سخنان خود ضمن اعلام وفاداری به جمهوری اسلامی ایران و رهبری گرانقدر آن خواستار آماده‌سازی فلسطینیان برای یک نبرد بزرگ جهت آزادی مسجدالاقصی شده و تاکید کرد که اگر صهیونیست‌ها به تجاوزات خود ادامه دهند یک جنگ مذهبی اتفاق می‌افتد.

همانطور که گفته شد اسرائیلی‌ها معتقدند یحیی السنوار گفته‌های خود را سریعا اجرایی می‌کند. همچنین او قدرت بالایی در مدیریت جنگ روانی علیه دشمن دارد. محافل صهیونیستی در این زمینه می‌گویند که با وجود خسارت‌های فراوانی که فلسطینیان در جنگ مه سال گذشته متحمل شدند اما یحیی السنوار با کاریزمای بالای خود توانست اتحاد یکپارچه‌ای میان فلسطینان از نوار غزه تا قدس به وجود آورده و به آنها احساس پیروزی بدهد.

بر همین اساس اسرائیلی‌ها بر این باورند که تشدید موج عملیات‌های استشهادی فلسطینیان را نمی‌توان جدا از تاثیرپذیری نسل جوان فلسطین از سخنان یحیی السنوار دانست. به ویژه عملیات «العاد» که در سالگرد اشغال فلسطین و هم‌زمان با یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی انجام گرفت و طی آن 3 صهیونیست کشته شدند.

غیرقابل پیش بینی بودن این عملیات‌ها از عمده عوامل نگرانی اسرائیلی‌هاست و تصور می‌کنند که مثلا با ترور فردی مانند یحیی السنوار روحیه فلسطینیان برای ادامه چنین عملیات‌هایی از بین می‌رود. البته تهدید اسرائیل برای ترور رهبران و فرماندهان مقاومت مسئله جدیدی نیست و صهیونیست‌ها بارها این ادعاها را درباره افرادی همچون اسماعیل هنیه و محمد الضیف و ... مطرح کرده‌اند اما این اتفاق تاکنون نیفتاده است.

اما فارغ از توخالی بودن تهدیدات اشغالگران درباره ترور یحیی السنوار، روحیه شهادت‌طلبی وی توجه محافل اسرائیلی را جلب کرده و می‌دانند که او ترسی از این تهدیدات ندارد. در همین زمینه سال گذشته زمانی که «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تهدید به ترور یحیی السنوار کرده بود، او پاسخ داد بهترین هدیه‌ای که گانتس می‌تواند به من بدهد ترور کردن من است.

در عین حال صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانند که هرگونه اقدام در راستای ترور یحیی السنوار یا هریک از رهبران و فرماندهان مقاومت پیامدهای جبران‌ناپذیری داشته و می‌تواند اوضاع را در برابر اسرائیل منفجر کند؛ همانطور که «ابوعبیده» سخنگوی گردان‌های عزالدین القسام اعلام کرد که هرگونه تهدید علیه السنوار یا هریک از رهبران مقاومت درهای جهنم را به روی اشغالگران باز خواهد کرد.

به طور کلی فضای فلسطین اشغالی این روزها شبیه انبار باروت است و بعد از اتفاقاتی که از ابتدای ماه مبارک رمضان در قدس و مسجدالاقصی افتاد بسیاری وقوع جنگی مشابه جنگ مه سال گذشته را بعید نمی‌دانند. بنابراین هر اقدام تحریک‌آمیزی از جانب اسرائیل همانند اقدام به ترور شخصی مانند یحیی السنوار سناریوهای غیرقابل پیش‌بینی برای این رژیم رقم خواهد زد.

از آن گذشته ماهیت ایدئولوژی مقاومت در فلسطین به گونه‌ای است که حتی با حذف رهبران آن، مسیر مقاومت متوقف نمی‌شود. نمونه این امر در ترور سید «عباس موسوی» دبیر کل سابق حزب‌الله مشهود است که بعد از او سید حسن نصرالله تبدیل به بزرگترین کابوس اسرائیلی‌ها شده است.

انتهای پیام/


پست های مرتبط

پیام بگذارید