آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۹۰۲ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۹۲۷ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۱۶۴ نفر رسید.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۶۱ میلیون و ۲۹۲ هزار و ۷۷۱ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۲۵۹ نفر دُز دوم و ۲۰ میلیون و ۵۱۶ هزار و ۴۷۸ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند.
مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۶ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۵۰۸ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۳۹۴ هزار و ۸۶۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
هدف آمریکا از بیان ضربالجل برای مذاکرات چیست؟
فرهیختگان نوشت: «بررسی محتوای گفتوگوهای صورتگرفته در دور جدید مذاکرات وین نشان میدهد تیم جدید مذاکرهکننده و دولت سیزدهم به هیچوجه حاضر به عقبنشینی از مواضع منطقی خود بهویژه در دو موضوع مهم رفع تحریمها و راستیآزمایی آن نیستند.
درنتیجه این پافشاری و مقاومت عقلانی نیز ما طی دو ماه گذشته تا حدی شاهد عقبنشینی غربیها از زیادهخواهیهای پیشین خود بودهایم، اما در این میان تنها عاملی که میتواند در آینده خللی در مقاومت عقلانی تیم مذاکرهکننده ایجاد کند، فشار افکار عمومی داخل ایران است.
بر همین مبناست که طی این مدت همزمان با پیگیری مذاکرات وین شاهد تلاش رسانهای گسترده غربیها در وارونهنمایی محتوای مذاکرات بهمنظور اثرگذاری بر افکار عمومی ایران بودهایم، کلیدواژه «ضربالاجل برای پایان مذاکرات» مهمترین ابزار غربیها در این رقابت رسانهای بوده است...
غربیها با پررنگ کردن مساله ضربالاجل ضمن القای این گزاره که فرصت زیادی برای احیای برجام باقی نمانده است قصد در اثرگذاری منفی بر افکار عمومی ایران و به تبع آن فشار بر تیم مذاکرهکننده هستهای داشتهاند تا از این طریق ایران را وادار به عقبنشینی از مواضع منطقی خود بکنند.
متاسفانه این مساله صرفا محدود به رسانههای غربی نمیشود، در داخل نیز برخی اظهارات نسنجیده از سوی مسئولان و بازنشر برخی تحلیلهای خام و پخته از سوی رسانهها باعث جهتدهی غلط به افکار عمومی جامعه در زمینه مذاکرات میشود...
در این شرایط حساس القای اتمامیافتن مذاکرات تا پایان ماه جاری و رسیدن به توافق علاوهبر اینکه باعث شرطی شدن افکار عمومی و اقتصاد نسبت به نتیجه مذاکره میشود، سبب ایجاد فشار روی تیم مذاکرهکننده ایران در وین نیز خواهد شد، زیرا این کنشگری رسانهای غلط باعث میشود در آینده افکار عمومی جامعه دستیابی به توافق را امری قطعی بدانند.
وقتی رسیدن به توافق تبدیل به توقع قطعی اعضای جامعه شود، نرسیدن به توافق بسیار هزینهزا برای تیم جدید مذاکرهکننده خواهد بود.
همین هزینهزایی بالا باعث افزایش زیادهخواهی غربیها و کاهش قدرت چانهزنی ایران در روزهای سرنوشتساز پیشرو در مذاکرات وین خواهد شد؛ که خود این موضوع میتواند بزرگترین چالش در مسیر رسیدن به یک توافق خوب باشد، زیرا با تداوم این فرآیند غربیها با این استدلال که ایران بهدلیل فشار افکار عمومی چارهای جز توافق با ما ندارد، کمترین هزینه را در برابر دریافت بیشترین امتیازات خواهند داد.»
***
اشتباه اصلاحطلبان درباره سفر رئیسی به روسیه
جلال میرزایی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده مردم ایلام در مجلس دهم در گفت و گو با برنا در رابطه با موج سواری و شایعه پراکنی و تخریب دیدار رییسی و پوتین و مقایسه تشریفات سفر رییسی و مکرون به روسیه گفت: در همان زمانی که عکس دیدار رییسی و پوتین در فضای مجازی منتشر شد و واکنش هایی را در داخل کشور به همراه داشت، من این رفتارها را اشتباهی بیش ندانستم، زیرا عدهای خود را مشغول ظواهر کرده بودند و در عوض پرداختن به دستاوردهای سفر رییس جمهور و اهمیت روابط با روسیه و بررسی آسیب ها و چالش ها، دست به دامن کار عبث شدند. باید وضعیت روابط بین ایران و روسیه را میسنجیدند اما فقط به مسایل کم اهمیت پرداخته شد که هیچ فایده ای برای کشور نداشت و فقط وجهه خود را تخریب کردیم.
وی در ادامه گفت: از صاحب نظران، اندیشمندان و دانشگاهیان و رسانهها انتظار میرود در مواقعی که پای منافع ملی در میان است، آن هم در شرایطی که کشور از همه طرف تحت فشار قرار دارد، باید به مسایل نگاه عمیق تری داشته باشند. رسانه ها و روزنامه های داخلی نباید اجازه دهند که برخی رسانهها حتی در روسیه هرازچندگاهی مطالب حاشیه ای را منتشر کنند و افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند و براساس آن محتوا ، ما هم نظر بدهیم و تحلیل کنیم و دعوا و بحث راه بیندازیم.
الیاس حضرتی دبیرکل حزب اعتماد ملی و فعال سیاسی اصلاحطلب در این رابطه به برنا گفت: رییسی انسان صادق و خالص و پر کاری است اما تیم ایشان در خصوص پرداختن به عملکرد و اقدامات دولت ضعیف عمل کرد و این موجب لطمه زدن به دولت شد. باید لحظه به لحظه اخبار رییس جمهور منتشر، ابهامات رفع و به سوالات پاسخ داده شود. باید رسانهها با جان و دل از اقدامات دولت دفاع کنند. نباید هرکسی سوالی داشت به او بهتان زده شود. جریان رسانهای خارج کشور به دنبال تخریب و تضعیف دولت است. صداوسیما هم نمیتواند آنطور که باید اقدامات دولت را به تصویر بکشد، سایر رسانه هم که به دنبال منافع خود هستند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: جریان رسانهای خارج از کشور قوی عمل میکند و در داخل هم با بی اعتمادی مواجهیم، عده ای علاقه مند هستند به حاشیه بیشتر بپردازند تا به متن، این اقدامات از طرف دولت با واکنش مواجهه نمیشود و دفاع و تفسیری صورت نمیگیرد.
کیهان در این زمینه نوشت: «شاید دیدار پوتین با نخستوزیر کشور اروپایی مجارستان دور همان میز دیدار با آقای رئیسی، هم پایانی باشد بر همه شایعات و تحریفها و بهرهبرداریهای سیاسی و هم پیامی از کرملین به کسانی بود که قصد تحتالشعاع قرار دادن روابط راهبردی دو همسایه را داشتند.
پوتین با دیدار با ویکتوریا اوربان این پیام را ارسال کرد که حتی با کشورهای اروپایی هم همان حد تشریفات با ایران را رعایت کردیم و میز دیدار نه چیزی از اهمیتی که مسکو برای روابط با جمهوری اسلامی قائل است، میکاهد و نه بیش از اهمیتی که برای دیدار با رئیسجمهور ایران قائل هستیم، برای دیدار با رؤسای دیگر کشورها قائلیم.
البته این سؤال باقی است کسانی که اکنون مزورانه دلسوز عزت ملت ایران و غرور ملی ایرانیان شدهاند، چرا در سال ۹۴ در سفر رئیسجمهور وقت به ایتالیا، وقتی حسن روحانی مصاحبه خود و مراسم امضا قراردادهایی که هیچگاه اجرایی نشد را زیر سم اسب فاتح جنگهای رومیان با ایرانیها در موزه Capitoline شهرداریِ رُم که مملو از مجسمههای عریان و نیمه عریان بود، برگزار کرد، هیچ به غیرت آنها برنخورد و در رسانههایشان هیچ نگفتند!
و چرا آن زمان هیئت ۱۵۰ نفری روحانی متشکل از ۶۰ معاون رئیسجمهور، وزیر و معاونان وزرا و حدود نود چهره سیاسی به تور گردشگری ایتالیا و فرانسه را نشانه اهمیت و عظمت سفر وی تعبیر میکردند و حالا سفر چند دهنفره اقتصادی رئیسی به مسکو که اکثر آنها نیز از تجار بخش خصوصی بودند را به تمسخر میگیرند؟!»
***
سپاه از یک موشک پیشرفته رونمایی کرد
به گزارش سپاه نیوز؛ سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه ، ضمن بازدید یکی از پایگاه های موشکی زمین به زمین نیروی هوافضای سپاه از موشک دوربرد و نقطه زن " خیبر شکن " بعنوان جدیدترین دستاورد راهبردی این نیرو رونمایی کردند.
موشک راهبردی خیبرشکن از نسل سوم موشکهای دوربرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار می باشد ،این موشک دارای سوخت جامد است و در فاز فرود دارای مانورپذیری برای عبور از سپر موشکی بوده و طراحی بهینه آن باعث شده است وزن آن نسبت به نمونه های مشابه یک سوم کاهش یافته و مدت آماده سازی و شلیک آن نیز تا یک ششم تقلیل پیدا کند.
چابکی و سرعت فوق العاده در اصابت اهداف در برد و شعاع ۱۴۵۰ کیلومتری از دیگر توانمندیهای این موشک است.
این سامانه تمام ایرانی از ایده تا محصول توسط دانشمندان سخت کوش نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده است.
سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در این مراسم با بیان اینکه به کارگیری موشکهای خیبر شکن در واقع این توانمندی را در مجموعه ایجاد کرده است که به واسطه وزن کاهش یافته آن که یک سوم شده است، بسیار چابک ، تاکتیکی بوده و در بکار گیری خیلی امکان خوبی برای ما فراهم کرده است.
وی افزود:این موشک زمان آماده سازی و شلیک در موضع را عملا به یک ششم کاهش داده است و با توجه به موادی که در سرجنگی آن استفاده شده است ، قابلیت آن به چند برابر تی.ان.تی افزایش پیدا کرده است.
***
نامه امیرعبداللهیان به رهبری تکذیب شد
یک منبع مطلع اخبار منتشر شده در برخی از کانالهای خبری در مورد نامه وزیر امور خارجه کشورمان به مقام معظم رهبری در خصوص مذاکرات وین و دیگر ادعاهای مطرح شده در این خبر را تکذیب کرد.
به گزارش ایسنا ، این منبع مطلع اعلام کرد : اخبار منتشره در مورد نامه وزیر امور خارجه به مقام معظم رهبری در مورد مذاکرات وین از اساس کذب و ادعاهای دیگر مطروحه در این خبر هم ساختگی و در راستای اختلاف افکنی و تلاش برای شکست اجماع ملی در مورد مذاکرات وین است.
گفتنی است روز گذشته برخی از رسانه ها مدعی شده بودند وزارت خارجه هم به صورت مکتوب و هم به صورت شفاهی از جریانی که در کشور بر سر روند مذاکره با گروه ١ ۴ سنگ اندازی می کند گلایه جدی را تقدیم رهبر معظم انقلاب کرده است.
***
آغاز فعالیت تشکل اصولگرا برای انتخابات مجلس
سیدکمالالدین سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نشستهای جبهه پیروان خط امام و رهبری در ماههای اخیر، اظهار کرد: به تازگی هم جلسه دیگری با حضور اعضای شورای مرکزی و رئیس جبهه پیروان آقای محمدرضا باهنر برگزار شد که در آن به بررسی شرایط روز کشور و مذاکرات ایران با کشورهای ۵ ۱ پرداخته شد.
وی با تاکید بر اینکه بزودی جلسهای با محوریت مسائل سیاست داخلی برگزار خواهیم کرد، افزود: در این جلسه قرار است برنامههای آتی جبهه پیروان را تدوین و تصویب کنیم و همچنین به بررسی آنچه در انتخابات مجلس سال ۱۴۰۲ باید انجام دهیم بپردازیم.
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین تاکید کرد: برای انتخابات مجلس به تمامی تشکلها و احزاب عضو جبهه پیروان ماموریت دادهایم تا در زیرمجموعههای خود و در اصنافی که نمایندگی آنها را برعهده دارند اقدامات لازم را برای اخذ نظرات و پیشنهادات در زمینه چگونگی وارد شدن به انتخابات مجلس را مشخص کنند.
***
زمان تصمیمگیری و زمان اجرای تصمیمها برای مردم تبیین شود
سید ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه در نشست هیأت دولت، با تأکید بر اینکه مسئولان برای اجرای دستورالعملها و بخشنامههای جدید اهتمام داشته باشند، گفت: لازم است زمان «تصمیمگیری» و زمان «اجرای تصمیمها» برای مردم تبیین شود. مدیران اگر برای اجرای تصمیمی نیاز به زمان دارند زمان آن را تعیین و اعلام کنند تا مردم سرگردان نباشند.
رییسجمهور با تأکید بر لزوم ارتقای سطح فرهنگ عمومی و فرهنگ سازمانی در جامعه، ادامه داد: یکی از زمینههای ناراحتی مردم عدم احساس مسئولیتپذیری برخی کارکنان است.
وی تصریح کرد: مردم وقتی به ادارهای مراجعه میکنند و با عدم مسئولیتپذیری و دلسوزی مواجه شوند ناامید میشوند لذا «مسئولیتپذیری»، «انضباط اداری» و «فرهنگ سازمانی» در مقام عمل و اجرا باید متحول شود. تصمیمات باید علمی و دانش پایه باشد. ایجاد امید در مردم با سخن و برنامه اتفاق نمیافتد و اقدام و عمل است که در دل مردم امید ایجاد میکند.
رئیسی تأکید کرد: سازمان امور اداری و استخدامی و مجموعه مدیران مباحث نظری و دانشپایه در این حوزه را عملیاتی و اجرایی کنند.
رییسجمهور بیانیه «گام دوم انقلاب» را یک سند مهم دانست و گفت: این سند از یک واقعانگاری و حکمت برخوردار است و در آن به چشمانداز تمدن نوین اسلامی و سیاستهای کلی نظام پرداخته شده و دارای گفتمانسازی خوبی است. دستگاههای اجرایی نسبت خود با این سند را تعریف کرده و مشخص کنند که چه اقداماتی برای عمل به این سند باید انجام دهند.
رئیسی با اشاره به نهاییشدن «سند تحول دولت» اعلام کرد: ویرایش اول سند تحول دولت که پیشتر برای وزیران ارسال شده، به زودی منتشر خواهد شد و تصمیمگیریها از جمله بودجه ۱۴۰۱ نیز بر اساس این سند خواهد بود.
***
کنایه شمخانی به اختلافات داخلی آمریکاییها
به گزارش ایرنا، دریابان علی شمخانی در خصوص اختلاف داخلی آمریکا تاثیر آن در مسیر مذاکرات وین در توییتی نوشت: صداهایی که از هیئت حاکمه آمریکا شنیده میشود نشان میدهد که انسجام لازم در این کشور برای اتخاذ تصمیمات سیاسی در مسیر پیشبرد مذاکرات وین وجود ندارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در ادامه این توییت تاکید کرد: دولت آمریکا نمیتواند هزینه اختلافات داخلی خود را با تضییع حقوق قانونی ملت ایران پرداخت کند.
روز سهشنبه جمعی از سناتورهای جمهوریخواه در نامه ای به جو بایدن تهدید کردند که در صورت بی توجهی به نظرهای آنان، در مسیر اجرای توافق بازگشت آمریکا به برجام کارشکنی خواهند کرد.