آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۸ هزار و ۷۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۷۴۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۸۴۲ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۴۸ نفر رسید.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۶۱ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۳۵۳ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۶۱۱ هزار و ۸۵۷ نفر دُز دوم و ۲۰ میلیون و ۲۴۵ هزار و ۴۳۴ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده اند.
مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۳۶ میلیون و ۸۰ هزار و ۶۴۴ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۳۷۴ هزار و ۹۹۸ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
۹۰ درصد بستریهای اُمیکرون واکسن نزدهاند
به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در بازدید از بیمارستان در حال ساخت مهدیکلینیک مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بار دیگر بر حضور مردم در مراکز واکسیناسیون برای تزریق دز سوم واکسن کرونا تاکید کرد و گفت: متاسفانه تاکنون حدود ۳۰ درصد مردم برای تزریق دز سوم مراجعه کردهاند.
عین اللهی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد افرادی که در این سویه بستری می شوند واکسن تزریق نکردهاند، بیان داشت: در نوبت سوم واکسنهای سینوفارم و پاستوکووک به کسانی که هنوز دز سوم نزدهاند، تزریق میشود.
وی با اشاره به آغاز واکسیناسیون کودکان، بیان داشت: سویه امیکرون کودکان را بیشتر درگیر میکند و خوشبختانه مدتی است واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ ساله شروع شده و این برنامه با واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال ادامه مییابد.
***
خطری که در کمین طرح شفافیت آراست
فرهیختگان درباره نامه برخی نمایندگان مجلس به قالیباف درباره طرح شفافیت آرا نوشت: «مطابق یک بند از نامه، نمایندگان از هیاترئیسه درخواست کردند بندهای مرتبط با حقوق فردی آنها بهصورت داوطلبانه و درحالی که هنوز شفافیت در مجلس اجرا نشده است از تاریخ تحویل این نامه اجرایی شود. اگرچه با اجراییشدن این درخواست شفافیتآرای نمایندگان که یکی از حقوق فردی آنها محسوب میشود محقق خواهد شد اما این سوال وجود دارد که مگر در شرایط فعلی خود نمایندگان قدرت شفافکردن موارد فردی مربوط به خود را ندارند؟...
اینکه شفافیت در مجلس رای نیاورده و اصلاحیه برای آن ارائه میشود نشاندهنده این است که زور نمایندگان مخالف نسبت به موافقان چربیده و ایرادهایی که آنها مطرح میکردند وارد دانسته شده است.
در چنین شرایطی دوشوری شدن لایحه شفافیت باعث میشود تا بعد از تصویب کلیات، جزئیات نیز مورد بررسی دقیقتری قرار گرفته تا رضایت نمایندگان مخالف نیز جلب شود.
اگرچه با این استدلال دوشوری شدن در ظاهر مثبت انگاشته میشود اما یک ابهام مهم وجود دارد و آن این است که مجلس یازدهم زمان زیادی برای بررسی شفافیت ندارد؛ چراکه تنها حدود یکسال تا پایان کار آن باقی مانده و اگر بررسی این طرح همچون سایر لوایح عادی در مسیر دوشوری قرار گیرد، اولا معلوم نیست چه زمانی نوبت به بررسی آن برسد و ثانیا اگر در مجلس رای نیاورد احتمالا زمان دیگری برای بررسی آن باقی نخواهد ماند و نمایندگان مجلس یازدهم که با شعار شفافیت رای آورده بودند بدون تصویب آن بهارستان را ترک خواهند گفت.»
تعداد نمایندگان داوطلب شفافیت آرا به 90 نفر رسید
به گزارش فارس، در روزهای گذشته جمعی از نمایندگان طی نامهای از رئیس مجلس خواسته بودند ضمن تسریع در روند تصویب علنی طرح «شفافیت آرای نمایندگان»، نسبت به اجرای داوطلبانه مفاد طرح از سوی نمایندگان در صحن و هیات رئیسه اقدام کند.
این نامه در ابتدا حدود 60 امضا داشت که هم اکنون تعداد امضاهای این نامه، به 90 امضا افزایش یافته است.
***
جلیلی : نامه ام مربوط به نقد گزارش برجامی دولت قبل بوده
به گزارش ایسنا، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی خود با عنوان پشت خیمه دشمن در حسینیه جماران گفت: در همین سه سال اخیر دشمن اعلام کرد به ایران فشار حداکثری وارد می کند و در عمل هم این کار را انجام داد، اما عده ای در داخل کشور گفتند ببینید چه مشکلایت پیش آمده دیگر بس است و برویم با ترامپ گفت و گو کنیم همان ترامپی که از برجام خارج شد. برجام سند طلبکاری ملت ایران است و نشان داد که آمریکا پایبند آن نبود، اما عده ای فشار آوردند که با همین ترامپ مذاکره کنند.
جلیلی خاطر نشان کرد: یک مقام اروپایی به من گفت که اگر فشاری که به ایران آمد به کشور ما وارد می شد، نمی توانستیم 6 ماه مقاومت کنیم، اما امروز مقامات رسما اعلام می کنند فشار حداکثری شکست خورده است . آنها اعتراف می کنند آمریکا منزوی شده و دستانش خالی است.
وی درباره ی برخی از اخبار نسبت به نامه منتسب به او در نقد مذاکرات برجام گفت: می گویند فلانی صد صفحه یا 200 صفحه نامه نوشته است، اما چرا چنین فضایی اکنون طراحی می شود ؟ من که قبلا گفته ام برجام سند طلبکاری ملت است و در دانشگاه باید برجام خانی راه بیافتد. اما مگر صحنه ما این مسائل است.
جلیلی در پایان گفت: من همیشه مکاتباتی داشتم و وظیفه خود می دانم نظراتم را بیان کنم دولت قبل در پایان دوره خود گزارشی درباره ی برجام داد من آن را بررسی کردم و مواردی که با واقعیت مطابقت نداشت بیان کردم. این نامه مربوط به 6 ماه پیش و در نقد گزارش دولت قبلی در زمینه دستاوردهای برجام بود.البته این مسائل ارزش پرداختن ندارد.
***
امیرعبداللهیان در جلسه غیرعلنی مجلس چه گفت؟
احمد علیرضا بیگی، نماینده تبریز در گفتوگو با ایرنا در خصوص جزئیات جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور خارجه گفت: وزیر امور خارجه اعلام کرد ایران به دنبال مذاکره عزتمندانه برای دستیابی به توافق خوب و در چارچوب برجام است. فارغ از اینکه برجام خوب یا بد است. جمهوری اسلامی برای برجام هزینه پرداخت کرده است لذا به دست آوردن نتایج حاصل از برجام کف مطالبات ایران را تشکیل میدهد در واقع جمهوری اسلامی به دنبال نقد کردن چک برجام است و به کمتر از برجام رضایت نمی دهد ممکن است بیشتر از برجام را مطالبه کنیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار داشت: امیرعبداللهیان معتقد بود اگر به توافقی هم دست پیدا کنیم، خنثی سازی تحریم ها و بی اثر کردن آن باید همواره در دستور کار دولت و مجلس باشد زیرا آمریکاییها مصمم هستند چهارچوب و ساختار تحریم را حفظ کنند تا هر زمانی که اراده کردند این ماشین را استارت بزنند و راه بیندازند.
علیرضا بیگی گفت: وزیر امور خارجه تاکید کرد که تیم مذاکره کننده تلاش دارد تا تضمینهایی را از طرف غربی و آمریکایی دریافت کند، قانون لغو تحریم ها نقطه اتکایی تیم مذاکره کننده در مذاکره وین است و همانطور که طرف غربی کنگره را مقدس میداند، تیم مذاکره کننده ایران نیز مصوبه مجلس را غیر قابل عبور می داند.
عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس افزود: وزیر امور خارجه اعلام کرد که تیم مذاکره کننده به دنبال دستیابی به توافق خوب است. اما معتقدیم اقتصاد کشور نباید شرطی شود و نباید به مذاکرات گره بخورد. اما برای ایران فروش آزادانه نفت و بازگرداندن پول ناشی از فروش آن به کشور برای تجارت آزادانه مسئلهای تعیین کننده است.
بیگی اظهار داشت: امیرعبداللهیان معتقد بود وزارت امورخارجه انتقادات مجلس را می پذیرد اما تلاش تیم مذاکره کننده برای این است که کمترین شوک را به جامعه وارد کرده و موضوع لغو تحریم ها را به طور جدی دنبال کند.
وی ادامه داد: به گفته وزیر امورخارجه صرفنظر از اینکه برجام در ریل غلط و یا درست به تصویب رسیده یا خیر، تیم مذاکره کننده هسته ای به دنبال اجرای برجام برای روابط متعارف بانکی با کشورها است. رویکرد دولت روحانی در قبال اجرای برجام و مذاکرات، حداقلی بود اما رویکرد تیم مذاکره کننده مطالبات حداکثری است و به کمتر از برجام راضی نخواهیم بود.
***
دستور کار تیم ایرانی برای دور هشتم مذاکرات وین مشخص است
شنیدههای خبرنگار ایرنا حاکی از این است که تیم مذاکره کننده کشورمان طی مدت حضور در تهران طی هفته گذشته و جاری، به مشورت مفصل با همه نهادها و مراجع عالی مربوطه در کشور پرداخت. بر اساس این گزارش، در هر چهار حوزه مربوط به رفع تحریمها، راستی آزمایی، دریافت تضمینها و موضوع هستهای جمع بندی نهایی در هماهنگی کامل با مراجع عالی کشور به دست آمده است.
یکی از ویژگیها بارز رئیس تیم مذاکره کننده فعلی ایران، در مقایسه با ادوار قبلی مذاکرات، این بوده است که وی با تمامی نهادها صاحب نظر، تصمیمساز و تصمیمگیر مشورت کرده و دستور کاری مشخص در هماهنگی کامل با مراجع عالی را دنبال میکند.
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران به خبرنگار ایرنا گفته که «تیم کاملا آماده و با دستور کار و برنامه مشخص به وین رفته است».
وی افزود: «این طرف غربی است که باید تصمیم نهایی خود را بگیرد و فرصت به دست آمده را از دست ندهد.»
***
خط و نشان اژهای برای خیانتکاران بورس
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه در نشست با اعضای هیئت تحقیق و تفحص از سازمان بورس و بازار سرمایه، تحقیق و تفحص از سازمان بورس و بازار سرمایه را از موضوعات بسیار حائز اهمیت دانست و با برشمردن دلایل این اهمیت، گفت: موضوع بورس، دربرگیری بالایی در جامعه دارد و چند ۱۰ میلیون از افراد جامعه که عمدتاً از طبقات متوسط و پایین هستند، در این بازار اقدام به سرمایهگذاری کردهاند و بعضاً علاوه بر دارایی خود، سرمایه اعضای خانوادهشان را نیز به این بازار آوردهاند.
رئیس عدلیه افزود: همچنین باید به این مهم نیز اشاره کرد که بخش قابلتوجهی از افرادی که در بازار بورس متضرر شدند از آگاهی و شناخت لازم نسبت به فرآیندها و سازوکارهای این بازار برخوردار نبودند و در زمینه آگاهیبخشی و اطلاعرسانی به آنها جهت جلوگیری از متضرر شدن شان، اقدامات مقتضی از سوی بخشهای ذیربط صورت نگرفت.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه بواسطه دربرگیری بالای قضیه بورس، اغماض و چشمپوشی نسبت به جرائم و تخلفات افرادی که در این رابطه احیاناً خیانت یا کوتاهی و قصور کردهاند، به هیچ وجه پذیرفته نیست، گفت: هیئت تحقیق و تفحص از سازمان بورس و بازار سرمایه، باید گزارشی جامع، متقن و مستند را تدوین کنند و دستگاه قضایی نیز در تحقق این مهم از هیچ کمک و مساعدتی به هیئت مزبور فروگذار نخواهد کرد.
رئیس دستگاه قضا همچنین از دستور خود به دادستان کل کشور جهت ورود به موضوعات بورسی حسب اقتضاء و ایفاگری نقش مؤثر و فعالتر در شورای عالی بورس به منظور انتفاع حداکثری مردم و سرمایهگذاران خرد و حقیقی این بازار خبر داد و تصریح کرد: حدود ۳ ماه است که شخصاً پیگیر تعیین تکلیف گزارشات سازمان بازرسی پیرامون مقوله بورس و پیگیری و تعقیب تخلفات و جرائم احتمالی رخ داده در این بازار هستم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه پیشنهادی مهم، عملیاتی و تاثیرگذار به اعضای هیئت تحقیق و تفحص از سازمان بورس ارائه کرد و خطاب به آنها گفت: با توجه به زمانبر بودن فرآیند نهایی شدن، قرائت و ارجاع گزارشات تحقیق و تفحص، اعضای هیئت تحقیق و تفحص از سازمان بورس میتوانند در طول بررسیها و تحقیقات خود، به محض مشاهده تخلف و جرم، موضوع را موردی با سرعت و فوریت به هیئتهای رسیدگی به تخلفات، شعبه دادسرا و سایر مراجع قضایی ارجاع دهند تا هم از گسترش دامنه تخلف و جرم جلوگیری شود و هم در حصول نتیجه نهایی تحقیق و تفحص، تسریع و تسهیل صورت گیرد.
***
علت ثبات بازار ارز از نگاه سخنگوی دولت
به گزارش ایرنا، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در نشست خبری درباره اینکه سیاست دولت آقای رئیسی گره نزدن مسائل کشور به مذاکرات بود و حال دولت با توجه به مشکلات اقتصادی چه برنامهای دارد؟، گفت: «اَظهَرُ مِنَ الشَّمس» است که دولت سیزدهم مشکلات را به مذاکرات گره نزده و ثبات بازار ارز در اوج مذاکرات هم نتیجه همین سیاستهای دولت است.
وی افزود: دولت خود را محدود به یک موضوع نمیکند و با جدیت برای تأمین منافع ملی مذاکرات را هم پیش میبرد و در حوزه فروش نفت هم پابهپای لغو مؤثر همه تحریمها، خنثیسازی تحریمها را با جدیت پیش رفته و موفق هم بوده است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه نباید انتظار انتظار داشته باشیم تورم ۶۰ درصدی را که بیماری مزمن ریشهدار ثابت در اقتصاد است، یکشبه به صفر برسانیم، ادامه داد: این کار نشدنی است. بیماری زمینهای اقتصاد نیازمند صرف زمان است و ما هنوز به سال بودجه دولت قبل نرسیدیم.
وی خاطر نشان کرد: برنامهریزی اصلاحی جدیتر و بنیادی را باید در خود آن جستجو کرد. با این وجود میزان واکنش حساسیت و اقدام دولت در مقابله با گرانفروشیها با دولت قبل به راحتی قابل بررسی و مقایسه است.
سخنگوی دولت درباره اظهارات رییسجمهور مبنی بر پرداخت حقوق عادلانه و اعتراض برخی کارکنان به دریافت حقوق کم، گفت: برخی از نظام پرداخت حقوق رنج میبرند و این خواسته بهحقی است و نظام پرداخت حقوق عادلانه نیست.
وی تصریح کرد: رییسجمهور برای ساماندهی حقوق و مزایای کارکنان به رییس سازمان امور استخدامی دستور داد لایحهای تهیه کند و آقای لطیفی هم با تشکیل کارگروه، بهصورت شبانه روزی درحال برنامه ریزی و بررسی ابعاد آن و رفع این مشکلات است و لایحه به زودی تقدیم میشود.