نظرات برگزیده مخاطبین الف: راه پیشرفت خودروسازی رقابت سالم است، نه دعا و نصیحت/ مشکلات بورس میراث دولت روحانی است/ مصاحبه‌های تلویزیونی روسای جمهور کلیشه‌ای است

یادداشتی با عنوان « دوران «بزن در رو» خودروسازان تمام می شود؟! » با نظرات متعدد کاربران الف همراه شد که تعدادی از آنها را می خوانید:

*تنها راه این است که برای مدتی وارادات خودرو بدون حق گمرک را آزاد کنید تا خودرو سازان ماست ها را کیسه کنند

*نمیشه چون ما تحریم هستیم وبخاطر تحریم زیاد هم نمیشه به خودرو سازان ایراد گرفت ولی حالا که صنعت خودرو به چین رسیده وچینی ها رابطشون با ما خوبه شاید بتونیم ازین فاکتور استفاده کنیم صنعت خودرو سازی رو ارتقاء بدیم....

*حرف... حرف... و باز هم حرف. در عمل سال دیگه هم وضع مردم و خودرو ساز ها همینه و بدتر نشود بهتر هم نخواهد شد. این خط و این هم نشان

*(پاسخ به کامنت بالا)خیلی هنر کردی. گالیور یادته. اینطور حرف زدن کاری نداره. مملکت مونه. خودمونیم که بد عمل می کنیم. باید درست بشیم.

*احتمالا یک مدت شعار میدن بعد هم همه یادشون میره، همه چیز برمیگرده به حالت اول، وقتی ساختار ایراد داره این کارها فایده نداره. این کارخونه های را تعطیل کنید با چند شرکت درست حسابی قرارداد ببندید (حتی چینی) بیان داخل ایران خودرو تولید کنند بیخیال این شو افها شوید.

*راه پیشرفت رقابت سالم هست و نه دعا ونصیحت

*مشکل اصلی خودروسازی هزینه بالای تولید ناشی از بی انضباطی مالی و بوروکراسی حاکم بر این شرکتهاست. شاید اقدامات زیر مفید باشد: ۱- فروش دارایی‌های غیر مرتبط با تولید مثل بانک پارسیان ایران خودرو ۲- جلوگیری از سهامداری در زیر مجموعه‌ها و قطعه سازان در راستای حذف تعارض منافع ۳- جلوگیری هزینه زایی‌های بیهوده مثل حضور در ورزش حرفه‌ای ۴- کوچک‌سازی بخش ستاد شرکتها که ناشی از تحمیل نیروی انسانی ناکارآمد توسط مسئولان است. ۵- خصوصی سازی کامل و دقیق و حذف دخالت دولت و نمایندگان مجلس در تعیین مدیران خودروسازی.

*خیلی مسخره است 85 میلیون نفر می گفتند ارابه های شما آشغال هستند جواب مسئولان ایران خودرو و سایپا منت گذاشتن به مردم برای تولید آخرین تکنولوژی خودرو دنیا بود حتی یکی از مدیران ایران خودرو در تلویزیون 206 رو از بنز باکیفیت تر اعلام کرد. حالا چون رهبری گفته اند قبول کردند . واقعا برای همه موارد نقصان منتظر دستور رهبرید.

*سیاست «خودکفایی» سالها است که در خودروسازی هم اجرا می شود! آخر خودکفایی به چه قیمتی؟؟

*صنعت خودرو باید به مجموعه های موفق همچون سپاه و ارتش داده شود تا متحول شوند وگرنه با مدیریت دولتی اوضاع همین هست

*خودرو ساز داخلی چرا باید بهتر بشه وقتی با همین کیفیت و تنوع داره خوب میفروشه اونوم با کیفیت لاتاری

*خودروساز نیز اسیر سیاستهای کلان اشتباه حاکم بر کشور است

*ای کاش رهبر معظم انقلاب سالها پیش مثل امروز چنین تذکری را میدادند تا شاهد این همه عقب ماندگی صنعت خودرو و اجحاف در حق مردم مظلوم کشورمان نمی بودیم.

*خیر تمام نمیشود. در پاسخ همه انتقادات مثل همیشه وعده خواهند داد که تلاش میکنیم مثلا ظرف دو سال آینده فیمت خودرو را کاهش دهیم و کیفیت را افزایش. تا دو سال دیگر بسیاری از مسئولین منتقد عوض شده اند. آنهایی هم که مانده اند سرگرم مسایل روز شده اند. مردم میمانند و باز خودروسازهای بی کیفیت. اگر ظرف یکی دو ماه اینده مجلس و دولت رقابت را آزاد کنند میتوان به اینده امیدی داشت و الا همه چیز متاسفانه مشمول مرور زمان خواهد شد.

*از همین دو بیانیه، آنقدر بوی مشمئز کننده تملق به مشام می رسید که تقریبا یقین دارم با ادامه روند فعلی در این دو شرکت و بی عملی دولت و مجلس در مقابل اینها ـ بخوانید رانت پشت سر این ها ـ هیچ اتفاقی نمی افتد.

*تا زمانی که انحصار باشه . نتیجه ی بهتر از این حاصل نمی شه . امروز خودروسازها . فردا هم لوازم خانگی . من تولید کننده اگر رقیب نداشته باشم . باور بفرمایید دنبال پیشرفت و نواوری و کم کردن قیمت تمام شده کالا نخواهم رفت . چون می دانم هر اشغالی تولید کنم . مردم مجبورن از من بخرنند . چون چاره ی دیگری ندارند .

*درسته خودروسازی در ایران جالب نیست ولی تغییر این رویه به این راحتی هم نیست . نقشه اقتصاد کشور باید عوض شود. خودرو ساز دولت نفتی که خودرو را برای داخل می سازد بهتر از این نمی شود .باید منابع ارزی صادرات مواد خام فقط سرمایه لحاظ شده و به شرکتهای خصوصی برای صادرات داده شود بودجه دولت فقط متکی به مالیات باشد آن هم عمدتا از محل مالیات از سفته بازی و درآمدهای بی زحمت! نظام ارز هم کاملا آزاد.

***

مخاطبین الف درباره مطلبی با عنوان « گرهی که دولت رئیسی باید با دست باز کند » نظرات متعددی ارسال کردند که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*سخنان رییسی در رد انتصابات و انتسابات فامیلی در دولت ایشان، چقدر با واقعیت مطابق است؟

*(پاسخ به کامنت بالا)در هیئت دولت و استانداران و فرمانداران که مستقیم از طرف دولت انتخاب میشوند انتصاب فامیلی نداشتیم البته ممکن است در زیر مجموعه ها باشد

*تبعیض ودریافتی های خارج ازعرف بیشترمربوط به ادارات ونهادهای است که اولا تابع قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند مثل دیوان محاسبات کشورویا سازمان بازرسی کل کشورو...دومامربوط به اداراتی است که دخیل درتقسیم بودجه واعتبارات هستند مثل سازمان برنامه وبودجه وادارات کل اموراقتصادی ودارای واستانداریهاوسوما مربوط به دریافتی های رفاهی و فصول هزینه ای 2و6 اعتبارات هزینه ای ادارات میباشدکه درصورتی که اجرای عدالت درپرداختهابا منافع عوامل اجرایی تضادی نداشته باشدبخوبی قابل کنترل است درغیراینصورت این آیین نامه ها وقوانین دقیق است که اموررابه سامان خواهدرسانداگراراده ای وجودداشته باشد.

*رئیس جمهور بهتره قولی را که برای بهبود بورس داده است را عملی کند

*مشکلات عدیده بورس میراث دولت روحانی است به دولت جدید مربوط نیست.

*هر دولتی مشکلات میندازه گردن دولت قبل پس نتیجه این میشه که مشکل از ریشه خراب است.

*امریکا از برجام خارج شده و دیگه عضو برجام نیست و مذاکره مستقیم با امریکا در دستور کار دولت نیست.

*بارها و بارها این نوع مصاحبه ها را در زمان احمدی نژاد، روحانی و حالا رییسی مشاهده کرده ایم. سوالات کلیشه ای و جواب های کلیشه ای تر!

*کلا پرداخت ها در اغلب ادارات و سازمانها، آشفته بازار است! به ویژه پرداخت های جنبی و غیر رسمی با عناوین مختلف و جعلی!

***

« احترام به تاریخ را از غرب بیاموزیم »از مطالب پربحث این هفته الف بود. تعدادی از نظرات مخاطبین درباره این مطلب را می‌خوانید:

*در ایران آثار تاریخی غیر مذهبی به حال خود رها شدن تا نابود بشن. تخت جمشید تمامی سنگها داره خزه رشد می کنه و هیچ رسیدگی نمیشه. اصلا نگهبانی نمیشه. من چند سال پیش به چشم خودم دیدم که یک خانواده بچه های خودش رو روی سنگ های چند هزار ساله گذاشته بود تا عکس بگیره. تازه تخت جمشید وضعش از همه جا بهتره. بقیه جاها که کلا رها شدن

*غرب چی کاره است که به ما درس بده ، ما انقلاب کردیم که از غرب درس نگیریم ، ما خون دادیم تا نشریاتی مث شما نباشن که به اسم هر چیزی تبلیغ غرب می کنین،

*بناهای تاریخی، یاد آوری ارزش‌های سنتی و اصیل ایرانی و اسلامی است! بناهای تاریخی که از قبل از اسلام داریم مثل تخت جمشید و پاسارگاد به مراتب مهم تر و معروف تر از بناهای اسلامی هستند در کل متن شما حتی یک بار هم به بناهای تاریخی قبل از اسلام اشاره نشده چرا که امثال شما در این توهم هستید که تمدن ایران از بعد اسلام شروع شده برادر من ایستادن در برابر ملیت ایرانی ما جز ناکامی برای شما و خشم و عصبانیت از طرف مردم سودی نداره

*بجای این که از غرب چیزهای بدی بیاموزیم چیزهای خوبی از غربی ها بیاموزیم خوب آموختن مهمه نه از کی آموختن

*کلمه ی غرب من رو یاد داعش انداخت که همون غربیها تأسیسش کردند و خیلی از اعضائش هم غربی ها بودند ولی برید ببینید چه بلایی سر آثار باستانی عراق و سوریه آوردند

*ما باید اثار فرهنگی خود را برای عبرت تاریخ حفظ کنیم غربیها در ویرانی اثار تمدنی مشرق زمین و دنیا بیشترین سهم را داشتند حتی بیشتر اعضای خونریز که اثار تمدن در عراق وسوریه را ویران کردند داعشی هایی بودند که از اروپا آمدند

*احترام به تاریخ کشور را از غرب بیاموزید ولی فرهنگ نحس های دیگرشان را برای خودشان نگه دارید و تقلید نکنید

*درسته ... صد در صد درسته ! ... احترام به تاريخ سر جاي خود ، اما « درس گرفتن » از تاريخ هم مهم است ، كه گفته اند : « تاريخ معلم انسان هاست » !! ... چه بسيارند دانش آموزاني كه هم براي معلمان خود اخترام قائلند وهم گوش جان به درسش مي سپارند ، والبته در مقابل تعدادي دانش آموزان هم هستن كه احترام به معلم دارند ،اما بازي گوش اند ، و گوش به درس نمي سپارند !! نتيجه آن كه براي « معلم تاريخ » هم احترام قائل باشيم و هم درسش را به گوش جان به سپاريم كه اين پدر بزرگ پدر بزرگان !! با زبان بي زباني بسي در س ها و حكايات و تجربه ها در ذهن و زبان و مغز و سينه خود دارد و هميشه هن در سكوت و يا زبان با زبان بي زباني فريا د ميزند : « فاعتبرو يا اولي الابصار » !! و البته و صد البته « سكوت “ تاريخ هميشه « فرياد » تاريخ بوده و هست و خواهد بود !!


پست های مرتبط

پیام بگذارید