آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۸ هزار و ۹۹۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۵۸۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۱۷۴ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۴۵۴ نفر رسید.
آمار واکسیناسیون در ایران
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۶۰ میلیون و ۷۷۰ هزار و ۴۳۵ نفر دُز اول، ۵۴ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۲۷ نفر دُز دوم و ۱۷ میلیون و ۳۱۵ هزار و ۸۳۱ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
بر این اساس مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۳۲ میلیون و ۲۰۲ هزار و ۲۹۳ دُز رسید.
همچنین در شبانه روز گذشته ۵۸۵ هزار و ۴۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
تورم اقلام خوراکی کم شد
دنیای اقتصاد نوشت: بررسیها نشان میدهد اغلب خوراکیها در ۱۰ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با افت تورم روبهرو شدند. به نظر میرسد یکی از دلایل اصلی کاهش نرخ تورم خوراکیها، ثبات نرخ ارز در سال جاری نسبت به سال گذشته بوده است.
بررسی آمارهای رسمی در ارتباط با رشد قیمتی خوراکیهای منتخب در 10 ماه نخست سالجاری با مدت مشابه سال گذشته و نیز نرخ ارز حاوی چند نکته مهم است: نخست اینکه در حالی که نرخ رشد ارز در 10 ماه نخست سالجاری به میزان 15درصد بوده است؛ اما برخی اقلام خوراکی نظیر گوجهفرنگی و سیبزمینی تورم بالای 100درصدی را در مدت مذکور تجربه کردهاند. کارشناسان اقتصادی علت این موضوع را به عواملی نظیر کاهش تولید این محصولات، دپوی این محصولات و هزینههای بالای حملونقل مرتبط میدانند.
دوم اینکه در 10 ماه نخست سالجاری، تورم پرتقال و موز منفی بوده حال آنکه این اقلام در مدت مشابه سال قبل تورم بالای 100درصدی را تجربه کردند. برخی کارشناسان بر این باورند علت گرانی پرتقال، صادرات این میوه در سال گذشته بوده که سبب کمبود در عرضه این محصول در بازار داخلی شده است. در مورد موز نیز علت گرانی به دلیل محدودیت در سمت عرضه این کالای خوراکی ناشی از تخصیص ارز ترجیحی و تغییر سیاستگذاری در خصوص واردات این کالا بوده است.
***
37 سفیر در نوبت جابجایی هستند
کیهان نوشت: در پی انتشار گزارش «تسریع در اجرای دستور رئیسجمهور با برکناری بانیان مشکلات اقتصادی» در شماره 9 بهمنماه روزنامه کیهان و انتقاد از کُندی انتصابات در دولت علیرغم تاکید ویژه رئیسجمهور، باخبر شدیم که تغییر و تحولاتی در وزارت امور خارجه در حال انجام است.
بر همین اساس 15 سفیر جدید تعیین شده و برای 14 سفیر نیز حکم پایانی مأموریت صادر شده است. براساس شنیدهها، 37 سفیر در نوبت تغییر و جابهجایی هستند. در گزارش کیهان تأکید شده بود که از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون، حتی یک سفیر هم جابهجا نشده است. این در حالی است که برخی سفرا دوره ماموریتشان خاتمه یافته و برخی سفرا نیز نتوانستند نماینده شایستهای برای نظام جمهوری اسلامی ایران باشند.
***
شیوه کنونی سربازی ناکارآمد است
فرهیختگان نوشت: «آمار بالای مشمولان غایب به خدمت بهترین دلیل برای اثبات ناکارآمدی شیوه کنونی سربازی و نارضایتی جوانان از آن است.
بنابر اظهارات فروردینماه امسال دریادار دوم غلامرضا رحیمیپور، رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح، در کشور حدود دومیلیون و 900هزار مشمول غابب در کشور داریم، ما درحالی شاهد این تعداد بالای مشمولان غایب در کشور هستیم که مطابق آمارهای غیررسمی سربازان مشغول به خدمت در کشور حدود 400هزار نفر هستند.
یعنی بهعبارت سادهتر، اکنون بهازای هر سرباز، 7مشمول غایب در کشور داریم. همچنین این آمار بالای مشمولان غیب جدا از تعداد جوانانی است که طی این سالها برای فرار از سربازی راهحلهای دیگر ازجمله ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر دانشگاهی را پی گرفتهاند، بر همین مبنا طبق اظهارات عبداللهزاده، مشاور وقت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال95 بیش از 50درصد دانشجویان انگیزه خود را از ادامه تحصیل، فرار از سربازی دانستهاند. حال در ادامه گزارش میخواهیم در وهله نخست مصوبه دو روز گذشته کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی را براساس آمارهای فوق مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم...
مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس فارغ از تمامی حواشیای که بههمراه دارد، درعمل همانطور که ابتدا گفتیم، نشاندهنده رسمیت یافتن فاصله طبقاتی و نابرابری در میان نمایندگان مجلس است. همین مساله باعث میشود بسیاری از دهکهای پایین جامعه که به شعارهای عدالتخواهانه نمایندگان دل بسته بودند با دیدن چنین مصوبهای از مجلس یازدهم و عملکرد برخی نمایندگانش کاملا نومید شوند،
خصوصا اینکه پیش از این مجلس یازدهم در بزنگاههای مهمی چون رفتار ناشایست عنابستانی، نماینده سبزوار با سرباز راهور ناجا عملکرد قابلقبول و بیطرفی از خود نشان نداده و تا حدی اعتبار خود را در میان افکار عمومی در این رابطه از دست داده است.»
وقتی نماینده تهران از طرح فروش سربازی خجالت میکشد
روح الله ایزدخواه نماینده تهران در توییتی نوشت: «به اندازه خودم به عنوان یک نماینده، از طرح فروش خدمت سربازی، ابراز خجالت و مخالفت قطعی دارم. کارآمدی ِ حکمرانی عادلانه، با پولی شدن های تبعیض آلود، حاصل نمیشود.»
مشمولان بالای 30 سال و دارای دو فرزند از سربازی معاف میشوند
سیدمحسن دهنوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به نشست کمیسیون تلفیق بودجه گفت: با مصوبه کمیسیون تلفیق مشمولان متأهل دارای 30 سال سن و حداقل 2 فرزند کارت معافیت به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.
وی افزود: با رعایت اصل 110 قانون اساسی و در راستای توجه به امر مقدس استحکام خانواده و تشویق به فرزندآوری و تعیین تکلیف مشمولان متأهل دارای 2 فرزند و بیشتر که بالای 30 سال سن دارند میتوانند کارت معافیت از خدمت در زمان صلح را رایگان دریافت کنند.
احتمال منتفی شدن مصوبه کمیسیون تلفیق
«حسین بامیری» عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در مورد تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ برای خرید سربازی گفت: این بند به پیشنهاد یکی از اعضای کمیسیون تلفیق مطرح و به تصویب رسید،اما هنوز تصمیم گیری در مورد این طرح در کمیسیون تلفیق نهایی نشده است و رایزنی ها در این زمینه ادامه دارد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با تاکید بر اینکه برای قانون گذاری در مورد اینگونه موضوعات باید با ستاد کل نیروهای مسلح هماهنگی انجام شود، اظهار داشت: احتمال دارد این تصمیم منتفی و یا اصلاح شود.
نماینده لردگان تصریح کرد: بر اساس برخی شنیده ها ستاد کل نیروهای مسلح با ارسال نامهای به مجلس اعلام کرده است که با اجرای این طرح مخالفت است.
***
همتی با انتقاد از دولت رئیسی چه هدفی را دنبال میکند؟
آفتاب یزد نوشت: عبدالناصر همتی در ایام مناظرات نیز بارها بر سرنوشت ساز بودن تک رایها تاکید کرده بود و حالا این روزها به نظر میرسد تلاش دارد «تک منتقد» باشد و یک دولت سایه تک نفره را تشکیل دهد.
همتی که همچنان از اصلاحطلبان به خاطر عدم حمایت اکثریتی از او در انتخابات 1400 دلخور است، این روزها تک و تنها و با تریبونی به نام توییتر یا اینستاگرام تلاش دارد نقش یک منتقد و اپوزیسیون دولت و حتی دولت در سایه را ایفا کند.
همتی نه مانند سعید جلیلی جلسات دولت سایه برگزار میکند نه مانند برخی منتقدان از جنس احمدینژاد بیپروا دولت را به باد نقد میگیرد؛ او تلاش دارد از یک مهارت ویژه خود یعنی تسلط بر زیر و بم اقتصاد و آمارهای اقتصادی کشور، دولت رئیسی را از همین نقطه به چالش بکشد.
نقدهای اخیر او به اظهارات رئیس جمهور و دولتمردان نشان میدهد همتی بنایش را بر این گذاشته است که شعارها، وعدهها و عملکردهای اقتصادی دولت رئیسی را در 4 سال پیش رو زیر ذره بین ببرد...
شکست در انتخابات ریاست جمهوری اما پایان راه همتی برای رسیدن به پاستور نبوده و حالا نقدهای او از دولت سیزدهم نشان میدهد خیالاتی در سر دارد. خیالاتی معطوف به انتخابات 1404.
در این میان گرچه تصور میشد با کنار رفتن اصلاحطلبان از قدرت آنها تبدیل به منتقدان دولت خواهند شد و نقش دولت در سایه یا اپوزیسیون دولت را ایفا خواهند کرد اما شواهد نشان میدهد اصلاحطلبان فعلا در حال فرصت دادن به دولت هستند و منتظرند تا در بزنگاهی که شاید چند ماه دیگر باشد استارت نقد دولت را بزنند.
با وجود سکوت نصفه و نیمه اصلاحطلبان اما دولت رئیسی این روزها بدون منتقد جدی نیست و از گوشه و کنار نیز صداهای انتقادی شنیده میشود. در این میان اما صدای نقدهای رقیب انتخاباتی او این روزها رساتر و بلندتر از بقیه است. نقدهایی که عبدالناصر همتی به تناسب مسائل مختلف طی چند ماه اخیر مطرح کرده تا کم کم نامش را به عنوان یک اپوزیسیون دولت یا لیدر دولت سایه به ثبت برساند.»
***
افزایش تعداد مبتلایان به کووید19 در مجلس به 48 نفر
حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس،گفت: تا کنون تست کرونای 48 نفر از نمایندگان مثبت شده و تعدادی از نمایندگان هم امروز بناست تا تست کرونا بدهند و نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی افزود: ما برای هفته جاری جلسات کمیسیونها را تعطیل کردهایم اما جلسات صحن در روزهای سهشنبه و چهارشنبه برگزار خواهد شد و برای هفته بعد هم متعاقبا تصمیمگیری انجام میشود.
عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: در مورد کارمندان مجلس هم 5 کارمند از 6 کارمندی که در صحن مجلس مستقر هستند به کرونا مبتلا شدهاند و تست آنها مثبت اعلام شده است.
سلیمی خاطرنشان کرد: در مورد کارمندان دیگر هم حضور کارمندان در مجلس به یک سوم تقلیل یافته اما از میزان ابتلای آنها به کرونا هنوز اطلاعات دقیقی منتشر نشده است.
سید نظامالدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، از کاهش زمان برگزاری جلسات علنی مجلس در هفته جاری خبر داد و گفت: با توجه به آغاز موج جدید کرونا و ابتلای تعدادی از نمایندگان به این بیماری، بهجهت رعایت شیوهنامههای بهداشتی، صحن علنی مجلس در روزهای سهشنبه و چهارشنبه (11 و 12 بهمن ماه) تا ساعت 10 و 30 دقیقه برگزار میشود.
وی با بیان اینکه جلسات کمیسیونهای تخصصی نیز در هفته جاری برگزار نمیشود، ادامه داد: تنها جلسات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 بهعلت کمی تعداد نمایندگان برگزار میشود.
***
بیاطلاعی خطیب زاده از نامهنگاری جلیلی
به گزارش ایسنا، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه طبق برخی از اخبار منتشر شده سعید جلیلی دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی کشور در مورد مذاکرات وین نامه ای را به برخی از مقامات کشور نوشته و از این مذاکرات انتقاد کرده است، آیا وزارت خارجه در جریان این موضوع است، گفت: من خبری از این موضوع ندارم. مناسب است در مورد این مسئله از خود ایشان سوال کنید. اما می توانم بگویم که ما در مذاکرات وین با یک اجماع ملی و با استفاده از تمام ظرفیت های داخلی گفت وگوها را به جلو می بریم و این سرمایه بزرگی است که باید پاس داشته شود.
***
نظر بادامچیان درباره ورود زنان به ورزشگاهها
اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره حضور زنان در ورزشگاه که انتقادات تندی نسبت به تصمیم دولت سیزدهم هم درباره این موضوع داشتند هم گفت: این نوع تصمیمگیریها مربوط به مسئولان ذیربط است. اینکه بانوان در ورزشگاهها حضور پیدا کنند یا نکنند باید دید اصل این موضوع چیست؟ اصل آن یک بازی سیاسی و باندی و جریانی است. وگرنه واقعاً آنهایی که سنگ حضور بانوان در ورزشگاه را به سینه میزنند دلشان برای خانمها نسوخته است. خانمها اگر بخواهند چیزی ببیند از پشت تلویزیون هم میتوانند ببینند باید دید هدف و علتآنها از این بحثها چیست.
دبیرکل حزب موتلفه تصریح کرد: بنابراین ما وارد بازیهای سیاسی و جریانی که مبنای صحیحی ندارند نمیشویم. مسئولان ورزش ما افراد متدین، فهیمی هستند و تصمیماتشان را میگیرند. یکی از مسائل این است که این کارها بی در و دروازه انجام شود که طبیعتا آسیبهایی به همراه دارد. چه کسی مایل است که زنان به ورزشگاه رفته و بعد مورد تعرض آدمهای بی ادب و بی تربیت قرار گرفته واین مساله تبدیل به یک جریان ابتذال شود؟ هیچ کس مایل به این کارها نیست و آنهایی که به این موضوعات میپردازند به دنبال بازیهای سیاسی هستند.
***
احتمال لغو راهپیمایی ۲۲ بهمن به علت شیوع کرونا
یک فرد مطلع به خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس گفت: به علت شیوع سویه جدید کرونا و رعایت حداکثری دستور العملهای بهداشتی، احتمال لغو راهپیمایی یوم الله 22 بهمن، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی وجود دارد.
بنابر این گزارش، تصمیمگیری در این باره در حال نهایی شدن است و روشهای جایگزین برای بزرگداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی تحت بررسی است.
قرار است روز چهارشنبه کمیته های تخصصی ستاد ملی کرونا موضوع را بررسی و شنبه با حضور رئیس جمهور در ستاد ملی کرونا در مورد این موضوع تصمیم گیری نهایی انجام شود.
***
هشدار ضمنی به نمایندگان مجلس
روزنامه ایران نوشت: با وجود تأکیدات رهبری که بارها از سوی همگان و بخصوص نمایندگان به عنوان فصل الخطاب از آن یاد شده، باز هم شاهد انتصابات سفارشی از سوی برخی و ورود به مسائل اجرایی کشور هستیم.
این سرپیچی از فرموده رهبری، بعد شرعی ماجرا را دربر میگیرد و در بعد قانونی هم نهاد نظارتی بخوبی متوجه اتفاقاتی که با محوریت نمایندگان رخ میدهد، هست.
آن گونه که مدیرکل انتخابات شورای نگهبان گفته، به نظر میرسد این دخالتها به گوش نهاد نظارتی انتخابات رسیده و در صورت اعمال قانون در برابر چنین رفتارهایی، به منزله خروج نمایندگان از صلاحیت نمایندگی خواهد بود. او تأکید کرده که نمایندگان تنها حق نظارت دارند و باید از دخالت در انتصابات و عزل و نصبها خودداری کنند.
به گزارش تسنیم امینالله زمانی مدیرکل انتخابات شورای نگهبان در مورد سوء استفاده از مقام نمایندگی هم هشدار داد و با بیان اینکه سوءاستفاده از جایگاه و منصب فساد ایجاد میکند، افزود: نمایندگان حق نظارت دارند اما باید از دخالت در انتصابات و عزل و نصبها خودداری کنند. مدیرکل انتخابات شورای نگهبان تأکید کرد: اگر نمایندهای در بحث عزل و نصبها دخالت کند اینکار خروج از صلاحیتهای نمایندگی است و مغایر با توصیههای صریح مقام معظم رهبری خواهد بود.
زمانی همچنین اظهار داشت: با توجه به سوگند نمایندگان برای صیانت و حفاظت از قانون اساسی اگر نمایندهای بخواهد سهمخواهی کند و در عزل و نصبها دخالت کند خلاف استقلال قوا و موضوع اصل 57 قانون اساسی بوده و حتی التزام عملی او به قانون اساسی نیز مورد سؤال است.