شاید همه ما در اطرافمان بیماری را داریم که به دلیل پیوند و یا برخی بیماری های خاص به داروهایی نیاز دارند که کشور ناگزیر از واردات آنهااست اما تحریم ها مرگ بسیاری از این بیماران را مظلومانه به تماشا نشست.
دانش بنیان های فعال در حوزه داروسازی سال ها به دلیل ارز ترجیحی دارو از بسیاری از حمایت ها سهوی و عمدی محروم بودند؛ اکنون رییس کمیته دانش بنیان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با قاطعیت می گوید با قطع شدن این ارز و حمایت از دانش بنیان های حوزه تحقیق و تولدی روزهای طلایی را برای دارو رقم می زنیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت گو با الف در خصوص دلایل تفاوت دیدگاه مردم به داروهای خارجی و ایرانی می گوید: شاید تفاوت داروی خارجی با داخلی در این است که در کارخانه های معتبر داروسازی خارجی در بحث کنترل هم از نظر کیفیت و هم کیفیت بسیار جدی عمل می کنند و این یکی از دلایل اقبال مردم به داروهای خارجی است.
محمدعلی بندپی در ادامه این گفت و گو می افزاید: متاسفانه از دهه 80 که شرکت های دانش بنیان متولد شدند توجهی به این بخش از دانش بنیان ها در حوزه داروسازی نشد در حالی این بخش می تواند کارهای بزرگی برای کشور انجام دهد. ما در این حوزه دانشمندانی داریم که توان ساخت هر نوع دارویی را دارند که ما را از واردات کاملا بی نیاز کنند اما این اتفاق نیفتاده است.
رییس کمیته دانش بنیان کمیسیون بهداشت مجلس همچنین بیان کرد: در حال حاضر ارز ترجیحی دارو به طور کامل توسط مجلس یازدهم حذف شد و اکنون به دنبال این مساله هستیم که این ارز که دیگر از کشور خارج نمی شود، صرف تولید دارو و تحقیقات در این حوزه و در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار بگیرد. در عین حال ما به جای اینکه با واردات داروی خارجی مردم را در سرگردانی انتخاب داخلی و خارجی قرار دهیم و با تقویت نظارت بر کیفیت و کمیت داروهای تولید داخل و حمایت از شرکت های دانش بنیان در حوزه تحقیق و تولید این مشکلات را برطرف کنیم.کما اینکه داروی خارجی گران تر از داروی ایرانی است حتی اگر یک کیفیت را داشته باشد.
بندپی در ادامه درباره علت مهجوریت شرکت های دانش بنیان فعال حوزه دارو نیز اظهار داشت: علت مهجوریت دانش بنیان های فعال در حوزه داروسازی به این دلیل است پیش از این توجهی به انها نمی شد، چرا که اغلب دانشمندان جوان در این حوزه از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شدند در حالی که فقط علم داشتند اما بدون پشتوانه مالی. ما در بودجه سال گذشته و هم امسال و حتی قبل از فرمایش مقام معظم رهبری در سال گذشته هزار میلیارد و در سال جدید 3000 میلیارد برای صندوق نواوری بودجه در نظر گرفته ایم و این فرصتی طلایی برای شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه دارو خواهد بود.
وی ادامه داد: در عین حال بنده به عنوان مسئول کمیته دانش بنیان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با ماموریتی که رییس کمیسیون به من محول کرده به شدت حمایت از دانش بنیان های فعال در بخش دارو را پیگیری می کنم .
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان تاکید کرد: ما در پزشکی معمولا دو بخش عمده داریم که ارز بری بالایی برای کشور داشته و تحریم های به این دو بخش آسیب های جدی وارد کرده، یکی حوزه دارو و دیگری تجهیزات پزشکی که امیدواریم با حمایت از دانش بنیان های حوزه داروسازی و پزشکی بتوانیم این مشکلات را به زودی حل کنیم.