تهدید ایران با تپانچه توخالی !

به گزارش الف، ارتش رژیم صهیونیستی که از یک سال قبل و پیش از آغاز نبرد شمشیر قدس در مه ۲۰۲۱ از آماده‌سازی برای برگزاری بزرگترین مانور تاریخ جعلی این رژیم خبر داده بود در نهایت روز دوشنبه 9 مه 2022 و در آستانه سالگرد این نبرد از آغاز مانور خود تحت عنوان ارابه‌های آتش خبر داد. رسانه‌های صهیونیستی در اشاره به جزئیات این مانور اعلام کردند که مانور ارابه‌های آتش که بخشی از آن در قبرس انجام می‌شود،سناریوهای جنگ همه جانبه در جبهه‌های مختلف و خطراتی که اسرائیل را از جانب مناطقی همچون یمن و لبنان و سوریه و ایران و همچنین گروه‌های فلسطینی در داخل تهدید می‌کند، شبیه‌سازی خواهد کرد.

این مانور در شرایطی برگزار شده که این روزها فلسطین اشغالی فضای ملتهبی را از سر می‌گذراند و بسیاری درباره وقوع جنگی مشابه جنگ سال گذشته و حتی گسترده‌تر از آن گمانه‌زنی می‌کنند. به ویژه در سایه تشدید موج جدید عملیات‌های استشهادی فلسطینیان که خطر بزرگی برای مقامات و شهرک‌نشینان صهیونیست به وجود آورده است. از آن گذشته تهدیدات اخیر «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در نوار غزه در زمینه آمادگی فلسطینی‌ها برای ورود به یک جنگ همه جانبه جهت دفاع از مسجد الاقصی، برای صهیونیست‌ها مزید بر علت شده و بر شدت نگرانی‌های آنها افزوده است.

جدا از ماهیت و انگیزه‌های متعدد رژیم‌صهیونیستی از برگزاری این مانور آخرین مرحله آن مربوط به شبیه‌سازی یک حمله هوایی علیه ایران بوده و همزمان با آن با وزیر جنگ رژیم اشغالگر تهدیدات خود علیه تهران را تشدید و ادعا کرده که در شرایط فعلی اتخاذ یک گزینه نظامی علیه ایران ضروری است. آخرین مرحله از این مانور قرار است از ۲۹ مه تا 2 ژوئن برگزار گردد و بنا به اعلام رسانه‌های صهیونیستی در آن نیروی هوایی رژیم اسرائیل با مشارکت نیروی هوایی آمریکا یک حمله علیه تاسیسات و پایگاه‌های هسته‌ای ایران را شبیه سازی می‌کنند. این مرحله از مانور مذکور قرار است در قبرس برگزار گردد.

بنی گانتس که در راه سفر به آمریکاست چند روز قبل یاوه گویی‌های خود علیه ایران را تشدید و تهران را به «سازماندهی تشکیلات و گروه‌هایی برای افزایش تجاوزات در منطقه» متهم کرد و مدعی شد که اسرائیل به مقابله با فعالیت‌های منطقه‌ای ایران ادامه خواهد داد. در شرایطی که خود صهیونیست‌ها نیز بارها اعتراف کرده‌اند که ادعاهای واهی مقامات این رژیم علیه ایران همانند یک تپانچه تو خالی بوده و اسرائیل هرگز قدرت و جرات اجرای هیچ یک از تهدیداتش علیه تهران را ندارد، سوالاتی درباره پشت پرده تحرکات جدید تل آویو و برگزاری مانور مذکور مطرح می‌گردد.

از اظهارات مقامات صهیونیست از جمله تهدیدهای توخالی بنی گانتس و همچنین گزارش رسانه‌ها و مراکز مطالعاتی این رژیم پیداست که قدرت هسته‌ای ایران و مذاکرات وین همچنان یکی از مهمترین منابع نگرانی اسرائیل به شمار می‌رود. در همین چارچوب روزنامه صهیونیستی معاریو با انتشار گزارشی اعلام کرد که موسسه امنیتی اسرائیل به شدت نگران پیامدهای توقف مذاکرات هسته‌ای از یک سو و تداوم پیشرفت ایران در برنامه هسته‌ای خود از سوی دیگر شده است؛ آن هم در شرایطی که فشاری از جانب آمریکا و کشورهای غربی علیه ایران در این زمینه دیده نمی‌شود. همچنین در شرایطی که توجهات بین المللی همه معطوف به جنگ اوکراین است ، ارتش اسرائیل می ترسد که در این مسئله (پرونده هسته‌ای ایران) تنها بماند.

بر همین اساس می‌توان دریافت که یکی از انگیزه‌های اصلی بنی گانتس برای سفر به آمریکا که در جریان آن قرار است با «جک سالیوان» مشاور امنیت ملی و «لوید استون» وزیر دفاع این کشور دیدار کند، تلاش برای تاثیرگذاری بر پرونده هسته‌ای ایران است. همچنین روز سه شنبه «مایکل کوریلا» فرمانده جدید تروریست‌های سنتکام در غرب آسیا در نخستین سفر خود وارد فلسطین اشغالی شد.

از طرف دیگر در بحبوحه انتخابات لبنان و قرار گرفتن این کشور در آستانه تشکیل پارلمان و دولت و نیز انتخاب رئیس جمهور جدید، صهیونیست‌ها بار دیگر امیدوار به تاثیرگذاری در عرصه سیاسی لبنان بوده و در همین چارچوب مجدداً بحث خلع سلاح حزب‌الله را توسط ابزارهای آمریکایی -صهیونیستی در داخل لبنان به راه انداخته‌اند؛ چرا که حزب الله علاوه بر ایجاد یک خطر موجودیتی بزرگ برای اسرائیل مانع اجرای برنامه‌های این رژیم در لبنان و در پرونده‌های حساسی همچون ترسیم مرزهای دریایی میان این کشور و فلسطین اشغالی شده است.

با توجه به این موارد می‌توان ارزیابی کرد که رژیم صهیونیستی در سایه نگرانی‌های خود از سیاست‌های جدید آمریکا در خاورمیانه و همچنین تمرکز توجهات این کشور به بحران اوکراین، ایجاد تنش بی‌سابقه در روابط تل‌آویو و مسکو در جریان همین بحران، تحولات سریع در داخل فلسطین و ایجاد معادلات جدید توسط مقاومت، پیشرفت روزافزون پروژه هسته‌ای ایران و ناکامی غرب و آمریکا در تحمیل شروط خود به تهران، تداوم حضور پررنگ حزب‌الله در عرصه سیاسی لبنان، افزایش هماهنگی میان روسیه و سوریه و ایران همچنین احتمال واکنش‌های تند مسکو به تجاوزات اسرائیل علیه دمشق، قدرت گرفتن گروه‌های مقاومت در عراق و یمن و .... از خلال برگزاری این مانور در تلاش است به نوعی بازدارندگی از دست رفته خود را احیا کند و همانطور که خود اسرائیلی‌ها معترفتند این رژیم در شرایط فعلی حتی آمادگی رویارویی با گروه‌های فلسطینی در داخل را نیز ندارد.


پست های مرتبط

پیام بگذارید