روایت مخبر از حذف تدریجی ارز ۴۲۰۰/ ترمیم کابینه رئیسی لازم است؟/ دستمزد کارگران تغییری نمی کند

آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۱۲۸ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۵ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۱ هزار و ۱۱۴ نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

طبق اعلام وزارت بهداشت، تا کنون ۶۴ میلیون و ۳۴۵ هزار و ۸۳۲ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۷۶۹ نفر دُز دوم و ۲۷ میلیون و ۶۹ هزار و ۴۰ نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کرده اند.

بر این اساس مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۶۴۱ دُز رسید.

همچنین در شبانه روز گذشته ۳۰ هزار و ۵۱۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

تزریق دُز چهارم واکسن کرونا در افراد بالای ۷۰سال ضروری است

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: افراد بالای ۷۰ سال که بیش از ۳ ماه از واکسیناسیون دُز سوم آنها گذشته، لازم است، برای دریافت دُز نوبت چهارم به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

کمال حیدری در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا افزود: تزریق دز چهارم واکسن کرونا در اسفندماه سال ۱۴۰۰ ابلاغ شد و افراد بالای ۷۰ سال، کادر بهداشت و درمان و کسانی که دارای بیماری‌های نقص ایمنی هستند در اولویت دریافت این نوبت هستند.

وی اظهارداشت: کادر بهداشت و درمان نیز برای تزریق دز چهارم کرونا باید بیش از ۴ ماه فاصله زمانی از دریافت نوبت سوم آنها گذشته باشند و بیماران دچار نقص ایمنی بدن نیز بعد از ۳ ماه از واکسینه شدن دز سوم، ملزم به دریافت دز چهارم هستند.

حیدری تصریح کرد: امسال برای عموم جامعه یک نوبت واکسیناسیون نیز داریم و کسانی که هنوز موفق به دریافت دز سوم واکسن نشده اند، درخواست می شود هر چه سریع تر به مراجعه به مراکز مربوطه مراجعه کنند.

***

روایت مخبر از حذف تدریجی ارز 4200

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت با اشاره به اینکه تمام بخش ها و وزارتخانه های دولت سیزدهم مأموریت دارند تا در دستگاه های متبوع خود، برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برنامه ریزی دقیقی را به صورت روزانه دنبال کنند، گفت: متاسفانه ارز ۴۲۰۰ به یک کانون فساد در کشور منجر شد ولی اجرا و مدیریت صحیح طرح حذف ارز ترجیحی می تواند اثرات بسیار مثبت و بزرگی برای اقتصاد کشور در نسل های کنونی و آینده به جای بگذارد.

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم در مسیر حذف ارز ۴۲۰۰ گام برداشته است و امیدواریم با همکاری قوای سه گانه و کمک های مردم بتوانیم این طرح بزرگ نوسازی اقتصاد کشور را با موفقیت اجرایی کنیم.

دکتر مخبر با تأکید بر اینکه دولت برای اثرات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برنامه ریزی ها و اقدامات لازم را پیش بینی کرده است، گفت: باید تمام اقشار جامعه، نخبگان و رسانه های مختلف در جریان چگونگی و اثرات مثبت اجرای این طرح قرار گیرند تا نگرانی در سطح جامعه پس از اجرای این طرح وجود نداشته باشد.

معاون اول رییس جمهور همچنین به برنامه دولت برای کمک به مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر پس از اجرای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از بودجه کشور اشاره و تصریح کرد: دولت به عنوان کمک مالی مبلغی را که تنها برای خرید کالا استفاده می شود برای واریز به حساب بانکی اقشار مختلف در نظر گفته تا در این صورت علاوه بر کمک و از بین بردن اثرات حذف ارز ۴۲۰۰، از تورم و افزایش پایه پولی و نقدینگی در کشور نیز جلوگیری شود.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به تغییر قیمت برخی کالاها در کشور ادامه داد: این گرانی ها دلایل مختلفی دارد که علاوه بر مشکلات انباشته شده از گذشته و دلایل ساختاری ، می توان به برخی مصوبات و الزامات در بودجه ، موضوعات مرتبط با ارز ترجیحی، بالا رفتن قیمت های جهانی برخی کالاهای اساسی، موضوع ۹ درصد ارزش افزوده، تغییر عوارض گمرکی و نیز تحولات بین المللی در منطقه به ویژه جنگ اکراین اشاره کرد که دیگر کشورها را نیز متاثر ساخته است.

دکتر مخبر تاکید کرد: در حال حاضر به دلیل برخی از مسایل داخلی از جمله اجرای تدریجی حذف ارز ۴۲۰۰ بر روی برخی کالاها قیمت برخی کالاها در کشور افزایش داشته و با وجود افزایش ۷۰ درصدی قیمت ها در سطح جهانی اما خوشبختانه فراوانی کالاهای اساسی در کشور وجود دارد.

***

ترمیم کابینه رئیسی لازم است؟

ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره سفرهای استانی رئیس جمهور به همشهری آنلاین گفت: «[سفرهای استانی]بدون تردید در کوتاه مدت باعث افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد. چون در کوتاه مدت، مردم احساس می‌کنند دولت مسائل آنها را درک می‌کند و می‌فهمد و در عمل و صحنه اجرایی مناطق و استانها چنین حسی وجود خواهد داشت. این مسئله خیلی برای افکار عمومی و بازسازی اعتماد عمومی موثر است اما در دراز مدت، اگر اقدامات در حد انتظارات نباشد، نتیجه برعکس خواهد داشت. این اعتمادی که جلب شده و دولت باید مراقب اعتمادی که جلب کرده است، باشد.»

ایمانی در پاسخ به این سوال که «آیا گذشت ۹ماه، زمان کوتاهی برای استیضاح وزرا نیست؟» گفت: «به نظرم زمان کوتاهی نیست. شرایط کشور به گونه‌ای نیست که ما ۲سال برای وزیر ناکارآمد زمان صرف کنیم. تا بعد هم بحث استیضاحش مطرح شود. ضمن اینکه وقتی نمایندگان به این جمع‌بندی برسند که این وزیر اگر ۱۰ سال دیگر هم باشد به همین صورت عمل خواهد کرد، چه بهتر که زودتر استیضاح شود. پس به نظر من زود نیست.

در مورد بحث استیضاح هم فکر می‌کنم این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد و برخی وزرا توسط مجلسیان استیضاح خواهند شد. و البته بهتر می‎‌دانم آقای رئیس‌جمهور خودشان در این زمینه پیش قدم شوند. اگر واقعا به این جمع‌بندی رسیده ‌اند که برخی از وزرا کارآمدی لازم را ندارند، خود آقای رئیس جمهور این امور را تغییر بدهند و نه تنها هیچ مشکلی به وجود نمی‌آید که حتی بهتر هم خواهد شد.»

***

دستمزد کارگران تغییری نمی کند

معاون روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، شایعه تغییر حقوق کارگران را تکذیب کرد و گفت: مصوبه حداقل دستمزد ۱۴۰۱ شورای عالی کار تغییر نمی‌کند و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مصوبه شورای عالی کار را به همه نهادها و بنگاه‌های اقتصادی ابلاغ کرده است.

«علی‌حسین رعیتی‌فرد» در واکنش به برخی اخبار درباره احتمال تغییر مصوبه شورای عالی کار در زمینه افزایش حقوق کارگران در ۱۴۰۱ اعلام کرد: این مصوبه قانونی و لازم الاجراست.

وی با تأکید بر اینکه خبر تغییر در مصوبه شورای عالی کار را رد می‌کنیم، افزود: آقای رئیس جمهور تأکید داشتند که مراقبت شود و بازار کار رصد شود تا تعدیلی صورت نگیرد.

وی تصریح کرد: اگر قرار به تغییر مصوبه شورای عالی کار باشد باید در جلسه شورا مطرح شود، هیچ تصمیمی نمی‌تواند مصوبه شورای عالی کار را نقض کند.

پیش‌تر محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد بود که احتمال بازنگری در تعدیل افزایش حقوق کارگران وجود دارد و احتمالا این موضوع در جلسه سران قوا نیز مطرح شود.

***

ادعای روزنامه آمریکایی درباره پیشنهاد جدید اروپا به ایران درباره مذاکرات وین

به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش خود درباره وقفه ایجاد شده در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شد که مقامات اروپایی در حال آماده شدن برای اعمال فشار جدید در مذاکرات وین به منظور حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستند و قصد دارند یکی از مذاکره‌کنندگان ارشد اتحادیه اروپا را در تلاش برای خروج از بن‌بست در مذاکرات وین به تهران بفرستند.

به ادعای وال استریت ژورنال، این دیپلمات‌ها همچنین می‌گویند: انریکه مورا هماهنگ کننده مذاکرات وین به ایران گفته است که آماده است برای عبور از بن‌بست ایجاد شده در مذاکرات، به تهران برود و با مقامات ایران رایزنی کند اما تهران هنوز پاسخی نداده و از او دعوت نکرده است.

این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش ادعایی خود ‌آورده است: در هفته‌های اخیر به دلیل درخواست ایران مبنی بر حذف نام سپاه پاسداران از فهرست آمریکایی سازمان‌های تروریستی، مشکلاتی پیش آمده است چراکه هر دوحزب دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا با چنین اقدامی مخالف هستند و به‌علاوه خشم متحدان سنتی واشنگتن را نیز برانگیخته است.

همچنین به گفته این دیپلمات‌ها، اروپا می‌خواهد بار مسئولیت را مجدداً بر دوش ایران بیندازد و مشخص کند که مذاکرات ممکن است به پایان برسد مگر اینکه تهران راهی برای خروج از این بن‌بست بیابد. به همین منظور، انریکه مورا قصد دارد ایران را متقاعد کند که متن توافق را بدون حذف نام سپاه از فهرست مذکور نهایی کند و این موضوع را به زمانی در آینده موکول کند.

به ادعای وال استریت ژورنال، این دیپلمات‌ها می‌گویند که اگر ایران پیشنهاد دیگری برای گرفتن امتیاز ارائه دهد واشنگتن آماده بررسی آن است و به‌علاوه هیچ مذاکرات گسترده دیگری درباره توافق هسته‌ای وجود نخواهد داشت.

***

واکنش رضا کیانیان به حاشیه های سفر پرویز پرستویی به آمریکا

رضا کیانیان با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامش خطاب به فردی که با سوالات مکررش باعث آزار پرستویی شده بود نوشت:

«سلام آقای سام رجبی.

من صفحه شما را دیدم و نوشته‌هاتان را خواندم. می‌خواهم به جمله‌ای از خودتان اشاره کنم و بعد ادامه دهم.

«دلیل این همه دروغ و فساد نبود دموکراسی و آزادیست»

تا آن‌جا که من می‌دانم یکی از پایه‌های دموکراسی «آزادی بیان» و «آزادی عقیده» است. بشمارید چند دین و مذهب در آمریکا در کنار هم وجود دارند! چند نوع پناهنده سیاسی و اجتماعی از همه جای دنیا آن جا زندگی می‌کنند؟ همان‌جا وقتی از کسی پرسشی می‌کنید و طرف نمی‌خواهد پاسخ دهد، حق ندارید پرسش‌تان را تکرار کنید. حتی پلیس هم حق ندارد پرسش را تکرار کند. تا زمانی که وکیل طرف بیاید.

اگر به دموکراسی معتقدید اجازه دهید هر کس عقیده خودش را داشته باشد. بازجویی نکنید و اگر از کسی پرسشی دارید و طرف نمی‌خواهد جواب دهد، اصرار نکنید. به همین سادگی و به همین دردآوری.

دموکراسی خیلی سخت است. تحمل مخالف، بسیار مشکل است. من ویدئوی دوم را گذاشتم که یادآوری شود گاهی به عقاید دیگران احترام نگذاشتید. ویدئوی شما و آقای پرستویی هم همین‌طور است.

به عقاید ایشان احترام نمی‌گذارید و بارها پرسش‌تان را تکرار می‌کنید. اگر حکومتی بر مبنای عقاید شما برپا شود مطمئنید آن زمان همه آزادند؟ مطمئنید آن زمان همه می‌توانند عقاید خودشان را داشته باشند؟

یا فقط به خودی‌ها آزادی می‌دهید و بقیه را از میدان به در می‌کنید؟ البته ناسزا می‌گویید و تحقیر می‌کنید. آیا اگر به قدرت برسید، چه می‌کنید؟ مطمئنید مخالفان‌تان را به زندان نمی‌اندازید؟ چون نوشته بودید اسامی مخالفان‌تان را یادداشت و جمع‌آوری می‌کنید برای همان روز.»

***

واکنش به خبر بازجویى موساد از عضو سپاه قدس در ایران

نورنیوز، رسانه نزدیک به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نوشت: « «بی‌بی‌سی فارسی» ساعاتی پیش در مطلبی با عنوان «گزارشی از یک طرح ترور؛ موساد عامل نیروی قدس را در خاک ایران بازجویی کرده است» به نقل از منابع صهیونیستی مدعیِ بازداشت یک عضو نیروی قدس سپاه و بازجویی او توسط عوامل موساد در داخل خاک ایران شد!

در این گزارش ادعا شده که سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی فردی را در «داخل خاک ایران» بازجویی کرده و از او اعتراف گرفته که دستور ترور یک اسرائیلی در ترکیه، یک آمریکایی در آلمان و یک روزنامه‌نگار در فرانسه را از نیروی قدس داشته است!

در این گزارش تصویر فردی ناشناس همراه با صدایی تایید نشده منتشر شده که می‌گوید دستور داشته سه عملیات ترور برای جمهوری اسلامی انجام دهد.

این جوسازی و دروغ‌پردازی ناشیانه که با صحنه‌گردانی بی‌بی‌سی فارسی رقم خورده در حالی است که رژیم صهیونیستی طی هفته گذشته به ویژه روزهای پیش و پس از روز جهانی قدس زیر فشار شدید افکار عمومی جهان در خصوص جنایت علیه فلسطینیان قرار گرفته است.

تحولات این روزها که نقطه اوج خود را در داخل سرزمین‌های اشغالی به ویژه کرانه باختری و اراضی ۱۹۴۸ شاهد بود، دولت مستأصل «نفتالی بنت» را بر آن داشته تا با فرافکنی و انتشار اخبار مضحک به نوعی بار این فشار را ولو به صورت مقطعی از خود دور نماید.

در این میان؛ علاوه بر سخنرانی ویژه سردار سلامی فرمانده کل سپاه که به صورت زنده در میان اهالی غزه ایراد شد، سخنرانی سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه در مشهد مقدس که در آن به نفوذ پهپادهای مقاومت به داخل اراضی اشغالی اشاره و پوشالی بودن سامانه گنبد آهنین را به رخ صهیونیست‌ها کشید، بیشترین تاثیر را به‌دنبال داشت...

بی‌شک دروغ‌پردازی مذکور که آبروی نداشته‌ی بی‌بی‌سی فارسی را نیز به حراج گذاشت، تلاشی ناشیانه و غیر مستند برای ایجاد انحراف در اذهان عمومی و کاهش فشارهای داخلی علیه دولت مجعول صهیونیستی است.»

***

شکایت سهامدار اصلی بانک آینده رد و رای به نفع بانک مرکزی صادر شد

مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: ۱۵ آذر ماه سال گذشته بود که بانک مرکزی در نامه‌ای حق رأی مجموع ۶۰.۲ درصد از سهام مازاد بر سقف تعیین شده مجاز برای مالک واحد بانک آینده را به وزارت اقتصاد تفویض کرد.

پس از این اقدام بانک مرکزی، سهامدار اصلی بانک آینده به مصوبه بانک مرکزی اعتراض می‌کند و خواستار لغو آن و صدور دستور موقت می‌شود.

شعبه ۳ دیوان عدالت اداری در اوایل دی ماه ۱۴۰۰ در رسیدگی به این شکایت براساس مفاد مواد ۳۴ و ۳۵ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بدون ورود به ماهیت موضوع، قرار قبولی دستور موقت را صادر می‌کند و این دستور موقت نیز در همان تاریخ توسط بانک مرکزی و وزارت اقتصاد اجرایی می‌شود.

پس از طی این فراز و نشیب حالا مشخص شده است، اخیرا شعبه ۳ دیوان عدالت اداری، پس از بررسی اسناد، مدارک و ادله ابرازی طرفین شکایت و با مستند قرار دادن قوانین جاری، اقدام به صدور رأی در این پرونده نموده است.

در رای نهایی شعبه ۳ دیوان عدالت اداری همچنین آمده است: با توجه به اینکه دلیل اثباتی کافی بر خلاف قانون بودن مصوبه شورای پول و اعتبار و نیز گزارش و نامه های مورد شکایت ، اقامه نشده است و تخلفی از قوانین و مقررات احراز نمی گردد، حکم به رد شکایت شاکیان صادر می نماید و در خصوص شکایت شاکی به طرفیت بانک آینده با عنایت به اینکه بانک مزبور در عداد بانک های خصوصی و غیر دولتی می باشد و در زمره مراجعی نمی باشد که وفق ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری دعوی به طرفیت أنها قابل استماع در دیوان عدالت اداری باشد به استناد مواد ۱۰ و ۱۷ قانون اخیرالذکر قرار رد شکایت صادر می نماید.

***

«رتبه بندی معلمان» از کمیته تدوین آیین نامه به هیأت دولت ارجاع شد

به گزارش ایرنا، مهدی اسماعیلی نماینده مردم میانه با تأکید بر اینکه تلاش ما به عنوان نمایندگان مردم این بود که مطالبات معلمان را در آیین نامه اجرایی لحاظ کنیم، ادامه داد: در حال حاضر کار تدوین آیین نامه اجرایی در کمیته تدوین آیین نامه به پایان رسیده و نسخه نهایی آیین نامه به هیأت دولت ارجاع شده است.

اسماعیلی یادآور شد: قرار است سازمان‌هایی همچون سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه و سایر نهادهای تخصصی و کارشناسی دولت در رابطه با نسخه نهایی آیین نامه اجرایی اظهار نظر کارشناسی داشته باشند و نهایتا آیین نامه برای تصویب به صحن هیأت دولت ارجاع شود.

رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد: انتظار داریم بخش‌های مختلف دولت هرچه سریع‌تر اظهار نظر کارشناسی خود را انجام داده تا در هفته معلم با نهایی شدن آیین نامه اجرایی، قانون رتبه بندی در مسیر اجرایی خود قرار گیرد و کام معلمان شیرین شود.


پست های مرتبط

پیام بگذارید