به گزارش الف، حضور رژیم صهیونیستی و سرویس جاسوسی موساد در اقلیم کردستان عراق همواره یکی از چالشها و دغدغههای اصلی برای حامیان امنیت و ثبات منطقه بوده است. نفوذ اسرائیل به این منطقه از عراق به چندین دهه قبل و همان سالهای ابتدایی اشغال خاک فلسطین برمیگردد. اما بعد از حمله آمریکا به عراق در سال 2003 همکاری سرویسهای جاسوسی موساد و سیا در این کشور به شکل قابل توجهی تقویت شد.
طی این مدت موساد علاوه بر استفاده از خاک اقلیم کردستان برای فتنهافروزی در منطقه، جوخههای ترور خود را مامور حذف بسیاری از دانشمندان و اسایتد دانشگاه و نخبگان عراقی کرد. به این منظور شماری از شرکتهای انحصاری اسرائیلی و شرکتهای چندملیتی فعال در عراق هستند که مستقیماً و یا از طریق دفاتر و موسسات عربی برای اسرائیل در عراق کار میکنند. این شرکتها یکی از پوششهای مناسب صهیونیستها برای ترور دانشمندان و اساتید دانشگاه و محققان و خلبانان عراقی و دیگر شخصیتهای برجسته این کشور میباشند.
عامل اصلی که موجب شده صهیونیستها به راحتی در اقلیم کردستان عراق نفوذ کرده و آن را تبدیل به مرکز شرارت خود در منطقه کند، رابطه خوب خانواده بارزانی با اسرائیل است که از زمان مصطفی بارزانی تا کنون ادامه دارد.
«وین مدسن» روزنامه نگار آمریکایی معتقد است کاری که اکنون اسرائیل با کردهای عراق در شمال این کشور انجام میدهند مشابه کاری است که یهودیان در دوره قیمومیت انگلیس بر فلسطین انجام داده و فلسطینیان را از کشور آباء و اجدادی خود آنها بیرون کردند.
در گزارش دیگری به نقل از مرکز تحقیقاتی بابل عراق آمده است که نفوذ اسرائیل در عراق از جنبههای سیاسی و تجاری و امنیتی بسیار خطرناک بوده و این تحرکات صهیونیستها توسط مسئولان اقلیم کردستان و افرادی مانند مسعود بارزانی و جلال طالبانی و ... حمایت میشود.
بر اساس این گزارش اسرائیل از سال ۲۰۰۳ افسران موساد را برای آموزش کادرهای نظامی و حزبی کرد با هدف تجزیه عراق آموزش داده و از سال ۲۰۰۵ نیز وظیفه آموزش و بازپروری شورشیان کردهای داخل و خارج عراق از جمله سوریه و ترکیه را در اردوگاههای نیروهای پیشمرگه برعهده گرفته است.
طبق این گزارش اسرائیل همچنین یک موسسه موسوم به بانک قرضالحسنه کردی در شهر سلیمانیه در کردستان عراق تأسیس کرده که ماموریت مخفی این بانک خرید زمینهای کشاورزی و نفت و زمینهای وسیع مسکونی متعلق به شهرهای موصل و کرکوک است.موساد با پوشش این بانک در صدد اخراج ساکنان اصلی این شهرهاست که اغلب آنها عرب و ترکمن و آشوری هستند تا این مناطق برای جایگزینی یهودیان عراقی که قبلا به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده بودند آماده شود.
این موارد تنها بخشی از ابعاد فعالیتهای جاسوسی رژیم صهیونیستی در عراق است که متاسفانه دولت مرکزی این کشور نظارت دقیقی بر آن ندارد. در سایه همین شرایط بود که بعد از فتنهافروزیهای صهیونیستها از خاک اقلیم کردستان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در تاریخ 22 اسفند 1400 مقر جاسوسی اسرائیل در اقلیم کردستان عراق را هدف حمله موشکی خود قرار داد تا به اشغالگران بفهماند که هرگونه تحرک آنها رصد میشود.
اما این واکنش ایران به توطئههای اسرائیل از خاک اقلیم کردستان با واکنش دولت این اقلیم و نیز بغداد مواجه شده و «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق که از زمان روی کار آمدنش اغلب دستورات آمریکا را اجرا و در برابر تجاوزات مکرر این کشور به حاکمیت عراق تنها سکوت میکند، بعد از حمله موشکی ایران به همراه هیئتی به اربیل رفته و این حمله را محکوم کرد.
در مقابل «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: به هیچ وجه پذیرفته نیست که یکی از همسایگان ما که روابط عمیقی با ما دارد و در سطوح مختلف تعامل بین دو کشور وجود دارد کانون ایجاد تهدید برای ایران باشد. رژیم صهیونیستی بارها و بارها از داخل خاک عراق ناامنی ایجاد کرده است. برخی تجمعات ضد انقلاب در اقلیم کردستان و گروههای تروریستی در این منطقه صورت گرفته است. در یک سال گذشته چندین بار به دولت مرکزی عراق در این زمینه تذکر داده شده است.
وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد که شرط دوستی، احترام به منافع و حاکمیت و مهمتر از همه حفظ پایداری این روابط است.
در این میان برخی رسانههای وابسته به دشمنان مقاومت تلاش کردند تا از این اتفاق به عنوان ابزاری برای تنشآفرینی میان ایران و عراق استفاده کنند، اما ایران صراحتا با تاکید بر حق خود در پاسخگویی به هرگونه توطئه از هر منطقهای، بر حفظ روابط دوستانه با همه همسایگان اصرار دارد.
در همین چارچوب چهارشنبه هفته گذشته «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق به همراه «قاسم الاعرجی» مشاور عالی امنیت ملی این کشور و «احمد ابورغیف» سرپرست دستگاه اطلاعات وزارت کشور به دعوت «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان وارد تهران شدند.
امیر عبداللهیان در دیدار با مسئولان عراقی به وضوح تاکید کرد که ایران نمیتواند بپذیرد از مرزهای خود از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و عناصر تروریست و تجزیه طلب تهدید شود و امنیتش در خطر قرار بگیرد. فواد حسین نیز اعلام کرد که عراق اجازه تهدید همسایگانش از مرزهای این کشور را نمیدهد.
درواقع جمهوری اسلامی ایران بعد از حمله موشکی اخیر به مقر جاسوسی اسرائیل در اربیل ثابت کرد که امنیت و ثبات خود را مهمتر از هرچیزی میداند و کشورهای همسایه نیز در تعاملات خود با تهران باید این ملاحظات را در نظر بگیرند. در پایان مقامات عراقی و دولت مرکزی این کشور باید بدانند که حاکمیت آنها در گرو امنیت مرزهایشان با ایران است و قربانی سیاستهای خائنانه اقلیم کردستان در روابط با اشغالگران صهیونیست نشوند.