مسئله تولید و جهش تولید چند سالی است که از سوی مقام معظم رهبری مبنای شعار سال قرار گرفته است. تکرار این مسئله طی سالهای متوالی، نشانگر تاثیر و اهمیت آن در ارتقاء جایگاه اقتصادی کشور است. باتوجه به اینکه دانش میتواند باعث تولید ثروت و خلق ارزش افزوده در کشور شود، در سال جاری مسئله «دانش بنیان» بودن نیز به صورت هوشمندانه، در کنار بحث تولید قرار گرفت. در واقع محور قرار گرفتن دانش در همه زمینهها و به خصوص در زمینه اقتصادی به قدری در ایجاد تحولات اساسی موثر است که از اصول رشد کشورهای توسعه یافته نیز به شمار میرود.
حجت الاسلام اکبر احمدپور عضو کمیسیون آموزش انتخاب این شعار از سوی مقام معظم رهبری را انتخابی هوشمندانه دانست و توضیح داد که برای تبدیل شدن علم به قدرت و ثروت در کشور، نیازمند راهکارهایی هستیم.
وی با اشاره به روشی که از سمت کشورهای غربی به کار گرفته میشود گفت: "کشورهای غربی سعی کرده اند در زمینههای مختلف اقتصادی و غیر اقتصادی از علم در قالب شرکتهای دانش بنیان بهره بگیرند، اما در کشور ما هنوز این اتفاق نیفتاده است و تقریبا در حوزه دانش بنیان ناکارآمد بودهایم".
عضو کمیسیون آموزش درمورد روشهایی که در حال حاضر به کار گرفته میشوند تصریح کرد: "در حال حاضر روشهایی که به کار گرفته میشوند سنتی است و نمیتوانند تحولات اساسی را در کشور رقم بزنند؛ بنابراین برای ایجاد این تحولات، بایستی از روشهای علمی و شرکتهای دانش بنیان استفاده شود".
نماینده خواف / رشتخوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر این شرکتها در ایجاد تحولات اساسی اظهار کرد: "در حال حاضر تعداد این شرکتها حدود هفت هزار است که با توجه به تعداد دانشمندان و دانشگاههای کشور، این شرکتها بایستی افزایش یابد. شرکت های دانش بنیان تنها راه ایجاد ارتباطی معقول بین علم و صنعت هستند. اگر شرکتهای دانش بنیان تقویت شوند، میتوانند انقلابی را در صنعت و روشهای تولید کشور ایجاد کنند".
احمدپور در زمینه حمایت از این شرکتها و اعتمادسازی در جامعه گفت: "حمایت از شرکتهای دانش بنیان، وظیفه دولت و نهادهای نظارتی است که باید به مردم معرفی کنند؛ در واقع بایستی شرکتهایی تقویت شوند که توانستهاند محصولات مناسب با کمترین سرمایه را تولید کنند. همچنین اگر برخی از این شرکتهای فعال توانایی تولید حرفهای را نداشته باشند، بایستی جای آنها را به شرکتهای موفق داد".
وی در پایان تاکید کرد که حمایت از تولیدات داخلی این شرکتها از سمت مردم میتواند آنها را کم کم به استانداردهای لازم برساند و وارد بازار رقابت خارجی کند.