عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تیم اقتصادی دولت نیازمند جراحی است

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با الف در مورد حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: علیرغم اینکه مجلس در تلاش بود که ارز ترجیحی را حذف کند، با توجه به مشکلات اقتصادی تجدید نظر کرد چرا که اگر ارز ترجیحی به یکباره حذف شود حتما آثار روانی زیادی را بر جامعه خواهد داشت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در ماه ای اخیر زمانیکه فقط خبر ارز ترجیحی منتشر شد قیمت برخی کالاها از جمله نهاده های دامی در بازار افزایش یافت.

وی افزود: نمایندگان مجلس نیز با بررسی این موارد تصمیم گرفتند که ارز ترجیحی به یکباره حذف نشود.

علیزاده گفت: دولت در نظر داشت که این ارز را فقط برای کالاهای خاصی در نظر بگیرد که آن کالاها دو قلم یعنی دارو و گندم بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: با مقاومت مجلس ارز ترجیحی به همه کالاهایی که در سال های گذشته تعلق می گرفته، امسال نیز شامل همان کالاها خواهد شد.

وی با اشاره به عملکرد تیم اقتصادی دولت، بیان کرد: آنطور که انتظار می رفت هماهنگی لازم میان تیم اقتصادی دولت دیده نمی شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: طی چند ماه گذشته اظهار نظرات ضد و نقیضی که میان اعضای تیم اقتصادی دولت وجود داشت را شاهد بودیم و در مواردی معاون اقتصادی رییس جمهور موضوعی در مورد افزایش مبلغ یارانه ها را مطرح کرد اما وزیر اقتصاد آن را تایید نکرد.

وی گفت: ناهماهنگی میان تیم اقتصادی دولت باعث شده که عملکرد اقتصادی دولت کند شود و دولت نتواند چابکی لازم را داشته باشد.

علیزاده افزود: هنگام انتصابات در دولت این نگرانی ها برای ما وجود داشت اما ما حق دخالت در انتصابات دولت را نداشتیم.بنظر می رسد تیم اقتصادی دولت نیازمند جراحی است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد تاثیر مذاکرات بر شرایط اقتصادی کشور، گفت: نمیخواهم موضع اقتصادی را بر مذاکرات گره بزنم اما از طرفی هم نمی توانیم این موضوع را نادیده بگیریم.

وی افزود: با توجه به تلاش هایی که ریاست محترم جمهوری انجام می دهند حتما گشایش هایی را در پایان مذاکرات خواهیم داشت.

علیزاده گفت: میزان فروش نفت نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که نشاندهنده گشایش اقتصادی است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد کسری بودجه، عنوان کرد: به دنبال این هستیم که منابع جدید دیگری را برای دولت تعریف کنیم.

علیزاده افزود: امیدوارم با نتیجه مثبتی که از مذاکرات بدست خواهیم آورد بتوانیم پول های بلوکه شده مان را در دیگر کشورها آزاد کنیم و همچنین تبادلات بانکی مان را بادیگر کشورها انجام دهیم که همه این مسائل باعث رونق اقتصادی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در دوران تحریم به اندازه کافی برای اصلاح ساختار غلط اقتصادی تلاش شده است، ادامه داد: خیر – به نظر من انچه که لازم بوده اتفاق نیفتاده است. در مجلس یازدهم به دنبال این هستیم که این تغییرات ساختاری را انجام دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا درامدهای مالیاتی پیش بینی شده در بودجه امسال محقق می شود، افزود: آن انتظاری که در سال گذشته جهت تحقق درامد مالیاتی وجود داشت برآورده نشد لذا بالغ بر 600 هزار میلیارد تومان می توانستیم در بخش مالیاتی درآمد داشته باشیم که انجام نشد.

وی در مورد مشکلات بازار سرمایه، گفت: وظیفه ذاتی برای همه نمایندگان وجود دارد که آن صیانت از حقوق مردم در بازار سرمایه است اما یک وظیفه پارلمانی هم داریم.

علیزاده افزود: از همه ابزارهای نظارتی خود برای جلوگیری از ضرروزیان های مردم در بازار سرمایه استفاده کرده ایم اما متاسفانه نتوانسته ایم جلوی ضررو زیان های بورس را بگیریم.

وی گفت: حرکت صعودی بورس در سال 98 تا 99 غیرمنطقی بود.

علیزاده در مورد حل مشکلات صنعت خودرو نیز افزود: این مسئله اراده سیاسی در تمامی ارکان حاکمیت را می طلبد. باید بپذیریم صنعت خودروسازی نمیتواند با قیمت گذاری دستوری پیشرفت کند.

وی با بیان اینکه صنعت خودرو سازی ما نتوانسته محصولات با کیفیتی را به مردم ارائه دهد، گفت: تمام ارکان حاکمیت ضمن حمایت از کالای داخلی باید راه را برای ورود خودروهای خارجی مشابه باز کند تا رقابت ایجاد شود.

وی در پاسخ به این سوال که خودرو شخصی شما چیست، عنوان کرد: یک خودروی ال 90داشتم و آنرا فروخته ام اما در حال حاضر خودرویی پژو پارس که در اختیار ما قرار داده را استفاده می کنم.

علیزاده در پاسخ به این سوال که آیا مشکل اقتصادی مردم بخاطر بهره وری پایین است یا توزیع ناعادلانه ثروت، افزود: ما در کشور در بخش صنعت و کشاورزی بهره وری بسیار پایینی داریم. از طرفی هم توزیع ناعادلانه ثروت هم وجود دارد که دلیل عمده آن تورم موجود در کشور است.


پست های مرتبط

پیام بگذارید