به گزارش الف، تشکیل ارتش مشترک عربی هفتاد سال قبل به فاصله کوتاهی از تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی مطرح شد اما هرگز به مرحله اجرا در نیامد. بعد از وقوع تحولات جهان عرب در سال ۲۰۱۱ موسوم به «بهار عربی» که هدف آن سرنگونی نظام سوریه و تشکیل یک منطقه عربی وابسته به سیاستهای آمریکا و رژیم صهیونیستی بود بار دیگر مسئله تشکیل ارتش مشترک عربی به میان آمد که آمریکاییها نیز از آن حمایت کرده و به عنوان «ناتو عربی» از آن یاد میشود.
با توجه به این طرح قرار بود عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، عمان، قطر، بحرین و اردن ناتو عربی را تشکیل بدهند. ماهیت و اهداف تشکیل این ارتش مشترک عربی نشان میدهد که برخلاف ادعاهای مطرح شده در این زمینه تشکیل ناتوی عربی نه تنها موجب نگرانی صهیونیستها نمیشود بلکه در خدمت آنها نیز هست. در واقع تشکیل ناتوی عربی یک طرح آمریکایی است نه طرح عربی و هدف آن مقابله با نفوذ ایران در منطقه و تضعیف قدرت محور مقاومت است. به همین دلیل رژیم صهیونیستی همواره از چنین طرحی حمایت میکرد.
بعد از ناکامی آمریکا و متحدان آن در براندازی نظام سوریه و شکست تروریسم در این کشور به دست ارتش عربی سوریه و متحدان آن از محور مقاومت، طرح تشکیل ناتو عربی تقریبا لغو شده بود تا این که چندی پیش «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی که طی سال جاری میلادی به کشورهای سازشکار بحرین و امارات سفر داشته است پیشنهادی در این زمینه مطرح کرد. به گزارش منابع خبری، بنت به کشورهای حوزه خلیج فارس پیشنهاد داده تا یک ائتلاف ناتو عربی با مشارکت اسرائیل تشکیل دهند.
بنابراین به نظر میرسد که رژیم صهیونیستی بعد از امضای توافق سازش با چند کشور عربی به ویژه در منطقه خلیج فارس و تبدیل کردن این کشورها به پایگاه جاسوسی و نظامی خود، برای مرحله جدیدی برنامهریزی کرده است که در آن اسرائیل کنترل ارتشهای عربی را به دست بگیرد.
بعد از سفر مکرر مقامات رژیم صهیونیستی به بحرین و امضای قراردادهای نظامی متعدد با رژیم آل خلیفه کارشناسان صهیونیست اعلام کردند که اسرائیل درباره ابتکاری برای ایجاد یک ائتلاف با حضور کشورهای حوزه خلیج فارس علیه ایران با این کشورها صحبت کرده است.
این فرضیه زمانی تقویت میشود که چندی قبل منابع خبری فاش کردند «آویو کوخاوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی با همتای قطری خود دیدار کرده و منابع گزارش میدهند موضوع نشست آنها درباره درخواست اسرائیل از قطر برای پیوستن به ائتلاف عربی -صهیونیستی برای مقابله با ایران و همچنین امکان نصب رادار هشدار سریع پیشرفته اسرائیلی در قطر بوده است.
صهیونیستها زمانی در این تصمیم جدی شدند که حزب الله لبنان درباره پیشرفت ناوگان پهپادی خود صحبت کرده و بلافاصله بعد از سخنان سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله در این زمینه ، پهپاد «حسان» مقاومت لبنان موفق شد به عمق ۷۰ کیلومتری فلسطین اشغالی نفوذ کرده و بعد از پرواز ۴۰ دقیقهای بر فراز آسمان اراضی اشغالی، سالم به پایگاه خود در جنوب لبنان برگردد. بنابراین صهیونیستها در تلاش برای ایجاد ائتلافی با کشورهای عربی جهت مقابله با خطر پهپادها هستند. البته این تنها یکی از اهداف فرعی تشکیل ناتوی عربی با مشارکت رژیم صهیونیستی است.
پیش از این یک بار در فوریه ۲۰۱۷ «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی به موضوع ناتوی عربی اشاره و اعلام کرده بود که زمان تشکیل یک اتحاد رسمی با کشورهای عربی فرا رسیده است. او همچنین برای ترغیب رژیمهای عربی جهت پیوستن به چنین ائتلافی مدعی شد کشورهای میانهرو سنی باید بدانند که بزرگترین خطر آنها اسرائیل و صهیونیسم و یهودیان نیستند بلکه ایران است.
اما ناظران معتقدند که موانع تشکیل ناتوی عربی از هفت دهه گذشته همچنان پابرجاست؛ ضمن اینکه پیوستن رژیم صهیونیستی به چنین ائتلافی نیز مشکل آفرین بوده و میتواند موانع جدید ایجاد کند.
در وهله نخست کشورهای عربی بعد از پایان دادن به محاصره قطر در ژانویه سال گذشته تلاش کردند بحران خلیجفارس را حل کنند اما واقعیت آن است که وضعیت دوگانگی و اختلاف در میان کشورهای عربی هنوز پابرجاست و همچنین اختلافات سیاسی نیز میان آنها وجود دارد. در نوع روابط آنها با جمهوری اسلامی ایران نیز اختلافاتی دیده میشود. با وجود خصومتی که در سیاست کشورهایی مانند عربستان سعودی و بحرین و امارات مقابل ایران دیده میشود این کشورها و سایر شیخ نشینهای خلیج فارس تاکنون از ایجاد یک ائتلاف بزرگ ضد ایرانی امتناع ورزیدهاند.
از طرف دیگر تجربه ناموفق تشکیل ائتلاف عربی علیه یمن و پیامدهایی که گریبانگیر اعضای این ائتلاف به ویژه عربستان سعودی و امارات شد موجب میگردد تا کشورهای عربی از تکرار این سناریو خودداری کنند.
علاوه بر همه اینها پیوستن رژیمصهیونیستی به یک ائتلاف عربی عملاً مشروعیت آن را سلب میکند؛ چراکه ملتهای کشورهای عربی بر خلاف رژیم حاکم بر این کشورها همچنان به ملت و آرمان فلسطین وفادار هستند و ایجاد ائتلاف با اسرائیل را نامشروع میدانند. همچنین کشورهای عربی میدانند که با تشکیل ائتلاف نظامی با رژیم صهیونیستی عملاً در مقابل محور مقاومت قرار میگیرند که همین مسئله پیامدهای نامعلومی برای آنها خواهد داشت.
به طور کلی رژیم صهیونیستی و آمریکا با ترویج ایرانهراسی در منطقه عربی قصد دارند که از این کشورها به عنوان سپر دفاعی اسرائیل استفاده کنند؛ چرا که صهیونیستها و آمریکاییها معتقدند وقوع یک جنگ منطقهای دیر یا زود اجتناب ناپذیر خواهد بود و این کشورهای عربی هستند که باید به نیابت از اسرائیل وارد جنگ شده و از پایان موجودیت این رژیم جلوگیری کنند.