حبیب الله انصاری دبیرکل اسبق انجمن لوازم خانگی ایران در گفتگو با الف درباره صدور کارت اعتباری گفت: با این شرایط معیشتی مردم، صدور سریع تر کارت یارانه برای خرید به شرط این که بانک ها با حداقل سود در اختیار افرادی که متقاضی هستند بگذارند راه حل مناسبی است.
وی تاکیدکرد: البته این کارت باید مشخصاً فقط برای خرید لوازم ساخت داخل باشد به هیچ عنوان نگاه نباید این باشد که با کارت های اعتباری لوازم خارجی خریده شود.
معرفی بدحسابان دستور خوبی است
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره دستور رییسجمهور مبنی بر این که به بدحسابان میدان ندهند و اسامی آنها منتشر شود اشاره کرد و گفت: باید تعریف بدحساب مشخص شود. بانکها تا تعریف مشخصی در این زمینه ارائه ندهند و مشخص نکنند که علت بدحساب بودن چه بوده است نمیتوانیم به صورت عموم هر کسی که بدهی به بانک دارد بگوییم بدحساب است.
انصاری افزود: ولی آنچه که رییس جمهور به بانک مرکزی دستور داد، دستور خوبی است و باید بدحسابان مشخص شوند و اسامی آنها منتشر شود تا جامعه آنها را بشناسند.
خطر و ریسک قاچاق را بالا ببریم
دبیرکل سابق انجمن لوازم خانگی ایران در خصوص قاچاق کالا به کشور گفت: قاچاق پدیده شومی است که ضربه بسیار سنگینی به تولیدات می زند و روی توسعه اقتصادی کشور اثر منفی می گذارد بنابراین باید با برنامه ریزی دقیق سازمان های مسئول و سازمان مبارزه با قاچاق جلوی ورود کالای قاچاق گرفته شود.
انصاری با بیان این که باید کنترل بیشتری روی بازارهای مرزی صورت بگیرد گفت: امروزه خیلی از قاچاقها از طریق اسکله های غیر مجاز و در سطح وسیعی وارد می شود باید خطر و ریسک قاچاق را بالا ببریم که کسی جرات قاچاق نداشته باشد. امروزه قیمت کالاهای قاچاق و کالاهای داخلی تقریباً ناچیز است که این خود باعث قاچاق کالا می شود. همچنین آسان بودن آوردن کالای قاچاق باعث افزایش قاچاق کالا می شود.
برای مبارزه با تحریم باید برنامه راهبردی داشته باشیم
وی در ادامه تحریم را یکی دیگر از موانع پیشرفت اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی برای مبارزه با تحریم که چند سالی است با آن درگیریم دولت باید برنامه راهبردی داشته باشد.
انصاری افزود: بخش خصوصی باید محور اقتصاد و صنعت شود ، دولت بخش کلی صنعت را داشته باشد ولی بخش خصوصی باید سکاندار صنعت باشد. تولید باید صادرات محور باشد و بازار متکی فقط به بازار داخل نباشد چرا که صادرات به مثابه درختی است که ریشه تولید است اگر ریشه قوی باشد زمینه برای رشد اقتصادی ایجاد می شود بنابراین قوانین باید مورد بررسی قرار بگیرد.
وی گفت: باید قانون بهبود فضای کسب و کار به درستی اجرا شود. عدم اجرای کامل قوانین یا اجرای سلیقهای بعضی از قوانین مسائلی است که به اقتصاد لطمه میزند باید قوانین مورد بررسی قرار گیرد در واقع قوانین مزاحم و بازدارنده برداشته شود. باید تعرفههای گمرکی و مواد اولیهای که لزوماً باید از خارج وارد شود به حداقل برسد.
دبیرکل سابق انجمن لوازم خانگی ایران در ادامه گفت: سنگینی بار مالیات یکی دیگر از مسائلی است که باید بخصوص در بخش خصوصی به آن توجه شود. ناهماهنگی بین سازمان های دولتی در ارائه خدمات باید مورد توجه قرار بگیرد .صدور مجوزهای تولید با کار کارشناسی صورت گیرد. باید از اتاق های بازرگانی نظرخواهی شود و از نظر تشکل ها که در کنار دولت است استفاده شود.